Szülés után térj vissza könnyedén a munkába!

Először is fontos, hogy mindig legyen, aki vigyáz a gyerekre. Ha a nagyszülők közel vannak és nincs egyéb elfoglaltságuk, illetve nem jelent számukra gondot az egész napos unokázás, bátran náluk hagyhatod a babát. Egyéb esetben adottak a bölcsődék, melyek kiváló alternatívát jelentenek, valamint adottak a szakképzett, tapasztalt bébiszitterek is.

[wp_ad_camp_1]

Mindig legyen egy vészterved, hiszen bármi megtörténhet. A nagyszülőknek is becsúszhat egy program, vagy ideiglenesen bezárhat a bölcsi, esetleg váratlanul lebetegedhet a bébiszitter. Ha nem készülsz fel, akkor ott állsz majd hétköznap reggel, nem tudván, hogy mi legyen. A dolgozó anyáknak tehát mindig kell, hogy legyen egy mentő tervük, valaki, aki bármikor tud vigyázni a gyerekre.

Érdemes házimunka-tervet készíteni. Dolgozó nőként és anyagként nem egyszerű a háziasszony teendőket is ellátni. Ne hidd, hogy mindig zökkenőmentesen kell mennie mindennek, hiszen mindenkinek vannak kisebb-nagyobb problémái a szerepek összeegyeztetésével, de ha órarendszerűen elosztod a házimunkát, akkor máris sokkal könnyebb lesz, átláthatóak lesznek a feladatok.

Baba-mama szülés utáni kúra

Baba-mama szülés utáni kúra

Előre gondold végig a holnapodat. Válaszold meg a kérdéseket, hogy az ebéd kész, a gyerek táskája bepakolva, a tiéd és így tovább? Este, lefekvés előtt szánj rá öt percet, hogy gondolatban végighaladj rajta, készen álltok-e a következő napra, mi mindent kell tenned. Ezzel az egyszerű trükkel sok idegességet megspórolhatsz, hiszen a reggel kiderülő hiányosságok az idő szűke miatt sokkal inkább megizzaszthatnak.

Végül, de nem utolsó sorban tervezd meg a vacsorát is előre, hiszen a munkából fáradtan hazaesve egy finom ételt már embert próbáló feladat összedobni a családnak. Sokat tudsz viszont könnyíteni helyzeteden, ha néhány napra előre kigondolod, mit szeretnél készíteni, így annak megfelelően előre beszerzed a hozzávalókat.