Téli programok hazánk legszebb tájain

A tavasztól őszig tartó hónapokban szívesen mozdulunk ki és töltjük időnket a szabadban. De miért kellene erről lemondani akkor, ha a hőmérő higanyszála nulla fok alá süllyed? A téli időszakban is remek programokat szervezhetünk, s a friss levegőn történő mozgás a szervezetnek is jót tesz.

[wp_ad_camp_1]

A legnépszerűbb kirándulóhelyek télen is érdemesek a felkeresésre. Látta már a Fátyol-vízesést jégbe fagyva? Sétált már át a tőserdői Holt-Tiszán? Eltöltött már néhány napot a téli Balaton partján? A természet egészen más arcát mutatja hóban és jégben, ezért megéri hosszú hétvégét szervezni Magyarország legszebb kirándulóhelyeinek közelébe. Arra figyeljünk, hogy öltözzünk rétegesen, és a nagy sálakat is érdemes a szekrény mélyéről előkeresni. Ha pedig a természetjárásban megfáradtunk volna, kipihenhetjük magunkat valamelyik wellness központtal is rendelkező szállodában. Minden idegenforgalmi régióban találkozhatunk jobbnál-jobb komplexumokkal, melyek fedett medencékkel is várják vendégeiket.

Tél

Tél

Érdemes kihasználni az akciós csomagajánlatok előnyeit is, melyeket rendszerint hosszú hétvégék vagy ünnepek környékén kínálnak a hotelek. A víz és a fürdőzés szerelmesei számára a gyógyfürdők is remek választásnak bizonyulnak. Ezek fedett és szabadtéri medencékkel is állnak rendelkezésre. Kiskunmajsán, Miskolctapolcán, Hévízen, Cegléden, Kecskeméten, Hajdúszoboszlón és természetesen a fővárosban is remek fürdők várják a vendégeket.

A csendes kisvárosok iránt érdeklődők számára Tiszakécske is jó választás lehet. Tömegre biztosan nem kell számítani, ellenben a fürdőzés után hosszas sétát tehetünk a Tisza partján és közvetlenül a fürdő szomszédságában foglalhatunk szállást is. A Jászberényi Vadaspark mellett hazánk egyik legcsaládiasabb komplexuma a Felsőlajoson megtalálható Magánzoo. Ezek is remek programnak kínálkoznak a hideg időben.