Természetes módszerek, hogy otthona ünnep illatú legyen

A hangulatos akcentusok, a hívogató faldekoráció és az ünnepi díszek nagy része otthonossá varázsolja házunkat az ünnepek alatt – de van a díszítésnek egy olyan aspektusa, amelyet egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni: az, hogy otthona ünnepi illatú legyen.

Legyen szó fahéjról és szegfűszegről meleg vaníliával keverve, vagy fenyőről és friss vágott fáról, az illat különleges, és ennek szem előtt tartása segíthet abban, hogy ebben a szezonban megtervezze otthonát, hogy az ünnepek hangulatát idézze. Íme néhány tipp a szakértőktől, hogyan juttathatja el ezt az illatot természetesen (és egyszerűen) a terébe. Természetesen mindannyian hallottunk az illatos gyertyákról, és valószínűleg otthonunkba, hálószobáinkba, fürdőszobáinkba, konyháinkba és még sok helyre beépítettük őket. De ha az ünnepi dekorációról van szó, lehet egy kicsit kreatív. „Készítse el saját illatos díszeit!” megosztja Aya Bradley-t, a The Golden Home Design szerkesztője. Keverje össze saját illatát almaszószból, fahéjból és hagyományos, fehér ragasztóból. Ezután egy sodrófával lapítsa el a keverék egyes részeit a műanyag fóliák között. Ezután sütiszaggatókkal elkészítheti a kívánt formákat. Szalmával szúrjon ki egy lyukat a tetejére, hogy később rögzíthesse egy madzaggal. Addig süsse őket a sütőben, amíg megkeményednek.”

Ez nem csak egészséges, és könnyen elkészíthető saját kezűleg, de ezek a barkácstervek díszíthetik a fát vagy a kandallót is. Ha illóolajok szándékos keverékét helyezi el a helyiségben, a legjobb karácsonyi hangulatot teremtheti meg. „Ciprus, fahéjkéreg, mirha, édes borókabogyó és vadnarancs keverékét hozhatja létre, hogy ünnepi téli illatú legyen” – mondja Joshua Blackburn, az Evolving Home tervezési és építési részlegének alapítója és igazgatója. A keveréket közvetlenül a párásítóba helyezheti, vagy egyszerűen hozzáadhatja egy spray-palackhoz.