Tetováltak elitélése a munkahelyeken

A tetoválás régre vezethető vissza, az egyes népeknél különböző célokkal készültek, mint a törzsön belüli hovatartozás, a rang, azonosítás, vagy a test díszítése. A trendek változnak, a társadalom bőrét egyre inkább díszítik színes vagy épp fekete – fehér minták, rajzok, szimbólumok.

[wp_ad_camp_1]

Ugyanakkor ez nem feltétlen csak divat, számos viselője számára fontos eszmei értékkel rendelkezhet.  Lehet ez az önmegvalósítás alapja, egyfajta emlék, üzenet a világnak.  A régi börtönben készített műveket, mára már felváltották a szalonokban a technikai felszerelések, tetoválótűk, fertőtlenítőszerek, különféle tinták.

A média hatására a tetoválások népszerűvé váltak, de nem minden társadalmi rétegben.

Számos munkahely körében azonban tabu a tetoválás téma.  Az üzleti élet dolgozói, az üzletemberek, ügyvédek körében látványos tetoválásról szó sem lehet.  Ugyanakkor számos más munkaterületen sem foglalkoztatják azokat az embereket, akiknek bőrét valamilyen mintha díszíti.

Tetoválás

Tetoválás

Felmerül a kérdés, hogy ennek mi a valódi oka?

Az egyéni stílus, a társadalmi rétegekből való „kiszakadás ”nem feltétlen jelent büntetett előéletet, vagy azt, hogy nem képes az adott személy ellátni a saját feladatát.

Akár vehetnénk erre azt a példát, hogy van egy megtévesztésig hasonló ikerpár melynek egyik tagja nem hord fülbevalót, ő előnyt élvez az párjával  szemben, aki viszont igen.  Annak ellenére, hogy minimális különbség van a két külső között.

Számos csoportot hoznak létre, aláírásgyűjtést szerveznek a tetováltak munkahelyi diszkriminációja ellen. Egyenlők vagyunk, ne hagyjuk, hogy korlátozzanak minket a munkavállalásba!