Tévhitek a pikkelysömörről

Bizonyára mindenki hallott már a pikkelysömörről, amely egy bőrbetegség, mely kellemetlen tünetekkel jár. Számos olyan tévhittel találkozhatunk, amelyek a pikkelysömör nevű betegséghez kapcsolódnak, teljes mértékben hihetőnek tűnnek, de mégsem igazak.

[wp_ad_camp_1]

Sokan gondolják azt, hogy a pikkelysömör a bőr felszínének a megbetegedése, hiszen a pikkelyes, gyulladt foltok leggyakrabban a térden, könyökön, valamint hajas részen jelentkeznek. Tudni kell, hogy a probléma mélyen a bőr alatt lapul. A betegség kialakulását nagymértékben befolyásolja az örökletes genetika, rossz fog, gyulladt mandula, arcüreggyulladás, vagy más ezekhez hasonló betegségek. Ezeket tudva elmondható, hogy a pikkelysömör betegség nem egy kozmetikai probléma. A pikkelysömör kialakulását nem baktériumok, vírusok segítik elő, tehát a betegség nem fertőző, azaz nem lehet másoktól elkapni. Természetesen az egészséges étkezés, valamint a testmozgás hozzájárul a betegség kialakulásának esélyének csökkentéséhez.

Pikkelysömör

Pikkelysömör

Az emberek úgy gondolják, hogy a pikkelysömör nevű betegséget kezelni tudják azokkal a gyógyszerekkel, krémekkel, amelyek másoknak segítettek. Tudni kell, hogy a betegség tünetei szinte minden személynél eltérőek, ezért mindenkinek más és más kezelési módszerre van szüksége. Tévhit, ha azt gondolja, hogy a betegség kizárólag idősek esetében támadja meg az ízületeket. A bőrbetegség miatt az immunrendszer nem fog megfelelően működni, és ennek következtében a végtagok ízületei, a gerincoszlop begyulladhat, vagy súlyosabb esetekben eldeformálódhatnak. Érdemes megjegyezni, hogy a pikkelysömör betegség kezelhető, és tünetmentessé tehető, ezért nem kell beletörődni abba, hogy a kellemetlen tünetekkel együtt kell élni.