Tipikus angol ételek

Bár az angol konyha folyamatosan újul, a régi hagyományos ételek még mindig jelen vannak az angol éttermekben. A turisták persze nem minden fogást tartanak ehetőnek, hiszen az angol konyha tele van furcsaságokkal és érdekes párosításokkal, de mi most összegyűjtöttük a legjobb angol ételeket, amelyek ráadásul hagyományosak és mindenhol megtaláljuk őket Anglia területén.

[wp_ad_camp_1]

Az első tipikus angol étel a cheddar sajt, ami nélkül elképzelhetetlen lenne egy angol ebéd, ezt persze gyakran öblítik le egy nagy korsó sörrel. A Melton Mombray sertéslepény hat összetevőből készül: sertészsír, víz, liszt, bors, só, illetve disznóhús, és ez az egyik legnépszerűbb étel a turisták körében akik Angliába látogatnak. A Fish and Chips az egyik leghíresebb és legtipikusabb angol étel, ami sült halat és sült burgonyát takar, és minden régiónak van saját receptje arra, hogy hogyan legyen a fish and chips még ízletesebb és ropogósabb. A fekete puding főleg a férfiak körében kedvelt, olyasmi mint a sertéslepény, de ez egy csillogó zsírban sült bacont jelent.

Angol ételek

Angol ételek

A cornish pastry vagy magyar nevén a töltött péksütemény több változatban is megtalálható szerte Angliában, de az alaprecept természetesen mindenhol megegyezik, vagyis a tésztát burgonyával, illetve marhahússal töltik meg, és gyakran adnak hozzá hagymát is. A Parkin sütemény egy igazi yorkshire-i sütemény, ami gyömbéres, sötétebb színű, és általában egy csésze tea mellett fogyasztják. A Kippers vagy füstölt hal még mindig a hagyományok és régi szokások szerint készül el, mint régen, amikor a határmezsgyéken füstölőházakban füstöltek halakat az emberek, hogy legyen élelmük télire. Végül pedig a Potted shrimps vagy barna rákok, amiket óvatosan vajjal kevert vízben főznek meg angol fűszerekkel. Ezek a barna rákok tökéletes előételként szolgálnak.