Tippek a fagy elleni védelemhez otthonában

Hideg-téli éghajlaton az otthoni különféle szerkezeti és mechanikai rendszerek extra terhet jelentenek az elemekkel szembeni védekezésben. A legjobb időkben a víz félelmetes ellenség lehet, de azokban a régiókban, ahol a víz hetekig vagy hónapokig jégként jelenik meg, a kihívások komolyak.

Íme néhány tipp, amelyet követve megvédheti otthonát a fagyos időjárástól és az ezzel járó problémáktól. Annak érdekében, hogy a kültéri vízvezeték-szerelvények ne fagyjanak le, húzza ki és tárolja zárt helyen a kerti tömlőket, amikor az időjárás kezd hidegre fordulni. Ezután zárja el a vizet a kültéri csapokban, eressze le a vezetékeket, és szigetelje el a tömlőket. Ha a beltéri vízvezeték-csövek a külső falakon keresztül futnak, ügyeljen a télen történő megfigyelésre, és győződjön meg arról, hogy a falak szigetelése megfelel az ajánlott szabványoknak. Még a kis lyukak is, ahol kábelek vagy telefonvonalak behatolnak otthonába, belépési pontot jelenthetnek a fagyott levegő számára.  Vásároljon egy doboz habszigetelőt, és zárja le ezeket. Ezután használjon permetező habszigetelést vagy tömítést az ajtók és ablakok körüli repedések megszüntetésére.

Akadályozza meg a csövek befagyását, és tartsa melegebben otthonát azzal, hogy gondoskodik otthonának megfelelő szigeteléséről. Ez magában foglalja a külső falak, a mászóterek vagy pincék, a padlástér és sok esetben maguk a csövek szigetelését is. A helyi energiaszolgáltató cég ingyenes otthoni energiaauditot kínálhat, amely felmérheti az Ön energiafelhasználását, és javasolhatja a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a falakban és a mennyezetekben az R-értéket az Ön régiójában javasolt szintre emelje. Ha valamelyik beltéri csaptelep olyan külső falakon található, amelyek nincsenek megfelelően szigetelve, állítsa be a csapokat lassú csepegtetésre, amikor a hőmérséklet jóval fagypont alá süllyed.