Tippek az online tanításhoz való felkészüléshez

Az online oktatás egyre inkább elterjed a koronavírus miatt, és egyre többen használják az internetet mind a főiskolai, mind az általános iskolai oktatásra. A távolról történő tanítás továbbra is viszonylag újszerű koncepció, és amiatt, hogy még soha nem próbálkoztunk vele, időbe telik az alkalmazkodás.

[wp_ad_camp_1]

Így készülhet fel az online tanításra. A hallgatók fizikailag most nem állnak ön előtt. Az igazság az, hogy valószínűleg soha nem lesz mindenki egyszerre online, és valószínűleg teljesen más időzónában vannak. A tervezés elengedhetetlen az online tantermi környezethez. A virtuális hallgatók különböznek – igényeik eltérnek a diákoktól, amikor valóban jelen vannak a teremben. Ügyeljen arra, hogy a tanterv és az anyagok egyértelműen legyenek elkészítve az online órák megkezdése előtt. Ez lehetőséget ad a hallgatók számára, hogy megnézhessék, az „osztálytermet” (a határidőket, az anyagokat és egyéb követelmények) és megnézhetik, hogy ez  illeszkedik-e életükhöz. A legfontosabb dolog, hogy minden áron kerülje el a meglepetéseket. Mondván: „Meglepetés! ZH-t írunk” a fizikai osztályteremben teljesen különbözik attól, ha ezt online mondaná el.

Az online tanításhoz szükség van egy bizonyos technikai finomságra. Mindenekelőtt fektessen be a megfelelő hardverbe és szoftverbe. Szüksége van egy megbízható számítógépre, erős internetkapcsolatra és az Ön igényeinek legjobban megfelelő platformra. Sok lehetőség van a világon. A Moodle például egy olyan online platform, amely az oktatás társadalmi és alkalmazkodóképességéhez jött létre, de ott van a Zoom és a Google Meets is, mint lehetséges platform. Végezzen kutatást, és valóban gondolkodjon el a végső döntésen – az online tantermi platform ismerete segít abban, hogy az osztályterme a lehető legjobb legyen.