Tippek, ha fák alá ültetne

Minden udvar jobban néz ki érett árnyékos fával. A fák állandóságot és súlyt adnak a tájnak. Annak érdekében, hogy a fa úgy nézzen ki, mintha oda tartozna, gyakran virággal és növényekkel ültetjük be a törzs tövét.

[wp_ad_camp_1]

Sajnos, amint a fa növekszik, ágai és gyökerei kitágulnak, a körülötte lévő terület kopár pusztává válik. A fa gyökerei gyorsan felszívják az összes rendelkezésre álló vizet, és nagyszerű munkát végeznek a nap elzárásában, így kevés növény virágzik ott. Nehéz elhinni, de a fák érzékenyek lehetnek gyökereik és kérgük bármilyen károsodására. Egyes fák, mint például a bükk, cseresznye, szilva, magnólia és juhar, sekély gyökérzetűek, alig a talaj felszíne alatt vannak, és rosszul reagálnak, mivel ezek a gyökerek zavartak. Vigyázzon a gyökerekre, amikor fa alá ültet. Használjon simítót vagy ásókést, ne pedig egy nagy lapátot. Ha gyökérrel találkozik, ásson egy másik helyre. Mivel nem tud ásni lyukakat a nagy növények befogadására a fája alatt, apró palántákat vagy osztásokat kell telepítenie. Lehet, hogy kisebb növényeket tud csak odaültetni. Ezek olyan palánták, amelyeket faiskolákban termesztenek, és növényként értékesítenek a kertészeti központokban.

Válasszon ki néhány kulcsfontosságú növényt, majd ültesse őket komoly óvatossággal. A méret különösen fontos, mivel nagyon kicsi palántákat kell ültetni. Fontolja meg néhány gyorsan terjedő földborító növény ültetését a gyors takaráshoz, de ezzel körültekintően járjon el. Egyes növények teljesen átveszik az egész udvart, mint például a pachysandra, a borostyán és a szalagfű (Phalaris arundinacea). Az olyan növények, mint a gyömbér (Asarum), a kolumbin (Aquilegia) és a vérző szív (Dicentra), jobb választás lehet egy fa tövében.  A természetes megjelenés érdekében kerülje a fa körbeültetését növénysorral. Ültessen egészen a fa törzséig.