Tippeket adunk, hogy sikeresen vizsgázz

A szorgalmi időszakban többnyire azt csinálhatsz, amit akarsz. A vizsgaidőszakkal kapcsolatban ez nem igaz, azt javasoljuk, hogy a vizsgaidőszak első napján dobd ki a tévét és a számítógépet, kapcsold ki az okostelefont, zárkózz be a lakásba, és tedd el a kulcsot jó messzire. Ez a tanács már sokaknál működött, bár az igaz, hogy igen nehéz meglépni. A legfontosabb, hogy a vizsgaidőszak zárj ki minden zavaró tényezőt, amit egy kicsit is eltereli a gondolataidat a tanulásról.

[wp_ad_camp_1]

A következő lépés, ha kiszenveded magad. Ilyenkor sokan elkezdenek kínlódni, csakhogy sokan bele is szorulnak  ebbe a lelkiállapotba. A szorgalmi időszak aktivitása bizony nehéz visszavenni pár fokozatot, viszont az ezzel kapcsolatos rossz érzéseket érdemes minél gyorsabban kiadni magadból, majd átprogramozni magad arra, hogy a napok márpedig egyhangúak lesznek, és elképzelhető az is, hogy a karácsonyfa árnyékában is jegyzettel a kezedben fogsz ücsörögni. Hidd el, megéri!

Vizsga tippek

Vizsga tippek

A halogatás lehetőségét érdemes azonnal kizárni. A vizsgaidőszaknak csakis úgy érdemes nekiindulni, hogy nem számolsz egyből azzal, mely tantárgyat lehetne megismételni a következő félévben. A csábítás persze benne van a pakliban, de ajánlott megpróbálni azzal az alapállással, hogy minden tantárgyat egy sikeres vizsgával fogsz befejezni. A halasztás lehetőségére csakis úgy tekints, mintha egy ezredeik lehetőség lenne, de nem az első.

Szerezz információkat a tantárgyakról, majd kezdd el átgondolni, hogy melyik vizsgára mennyi idő szükséges az eredményes felkészüléshez. Lehet, hogy úgy fogod érezni, egyszerre lehetetlen minden vizsgát sikeresen letenni, de hidd el, sikerülhet. Állíts fel egy rangsort a tantárgyak között, aminek a végére hagyd a halasztható tantárgyakat, de ne felejts el számolni az esetleges pótvizsgák lehetőségével is.