Ismerd meg a kötelező hajós munkaruhákat!

Sokan sokfélét hallanak a hajós munkákról, a lehetőségekről és a követelményekről. Ezen információk egy része általában pontatlan, így ha tényleg érdekelt vagy a hajós munkák terén, akkor a legjobb, ha biztos forrásból szerzel adatokat. Most feltárjuk, hogy milyen munkákra keresnek általában embert a hajókon, milyen munkaruha szükséges, milyen feladatokat kell ellátni.

A különféle hajós munkák és munkaruha persze minden hajó esetében más és más, de sok a közös pont. A legtöbb hajótársaság természetesen biztosít a személyzet számára egyedi uniformist, de nagy általánosságban elmondható, hogy az alap követelmény megegyezik. Adott öltözékek megléte egyes munkák esetében például szükséges, ugyanis a munkáltató nem minden esetben biztosít uniformist, azaz a munkavállaló saját, előírásoknak megfelelő ruhájában köteles megkezdeni a munkavégzést a hajón.

Hajós munkák

Hajós munkák

Szakácsoknak javasolt egy saját szakácskabát és szakácsnadrág, valamint egy csúszásmentes munkavédelmi cipő. A szakácsok emellett saját késkészlettel dolgoznak. A felszolgálók kötelesek magukkal vinni egy fekete nadrágot és cipőt, valamint egy fehér inget. Hölgyek esetében a fekete nadrág térd alá érő fekete szoknyával is helyettesíthető. A konyhai kisegítők munkaruhája esetén szintén alapvető követelmény a csúszásmentes munkavédelmi cipő, emellett kell egy fekete nadrág és fekete póló. A szobalányok kötelesek fehér vászonnadrágot, és fekete térd alá érő szoknyát, fehér blúzt magukkal vinni.

Ha érdekelt vagy a témában, szeretnél hajón dolgozni, tudni akarod a pontos követelményeket, akkor a Crew Agency neked is segít. Mi a legjobb hajós munkákat közvetítjük, és természetesen a pontos követelményeket és szabályokat is ismertetjük. Amennyiben úgy érzed, hogy kiállnád a próbát, jelentkezz önéletrajzoddal folyami, vagy óceánjáró hajós munkára!