Torokfájás orvoslása házilag

Gyulladt torok és az égető érzés igen kellemetlen tud lenni. A torokfájásnak számos oka lehet. Az ilyen esetekben főként azt szokták tanácsolni, hogy ne fogyasszunk hideg italokat, inkább igyunk egy jó forró teát.

[wp_ad_camp_1]

Az gyulladt torok, csöpögő orr és a köhögés, sajnos az év bármely szakaszában előfordulhat. Ezek a tünetek jelentkezhetnek egy egyszerű megfázás vagy éppen egy vírus okozta influenza jelei is. A családtól és a jó barátoktól ilyen esetekben számos tanácsot kapunk, de vajon melyikek azok, melyek ténylegesen hatásosak lehetnek. Ez az a kérdés, melyet igazán nehéz egyértelműen megválaszolni, hiszen nagyon sok tényezőt kell figyelembe vennünk, és sokszor mindenkinek más praktikák hoznak javulást. Abban az esetben, ha megfázással párosuló torokfájásról beszélünk, akkor a vírusok a nyálkahártya sejtjeit támadják. Sajnos az ilyen esetek orvoslására a tudományos adatbázisban is viszonylag kevés információt találunk. Ám amennyiben a torokfájás azon típusait, melyet vírus okozz, általában természetes gyógymódokkal kezelik az emberek.

Torokfájás

Torokfájás

A kutatások szerint az emberek a torokgyulladás esetén főként a meleg teát, és borogatásokat választják, a javulás reményében. Ez tudományos szempontból is ésszerű választásnak bizonyul, hiszen ennek hatására kitágulnak az erek, véredények, így torokban a nyálkahártya vérellátása is javul. Ennek köszönhetően pedig a szervezetünk sokkal gyorsabban tudja elszállítani az elpusztított vírusokat, gennyt, illetve a torokváladékot. A hideg pont ennek az ellenkezőjét produkálja, vagyis összehúzza az ereket. Így ennek praktizálása sokkal inkább előnyösebb mandulaműtét esetén. Hiszen ilyen esetekben a seb is kevésbé vérzik és a fájdalom is enyhíthetjük. Jobbulást kívánunk!