Tradicionális cseh ételek

Csehország igazán hagyományos „hús és burgonya” ételeket készít, amelyek különféle elemeket tartalmaznak a paprikától egészen a gyökeres zöldségekig. A tél talán a legjobb alkalom a cseh ételek kipróbálására, mivel néhány levesük középpontjában a hidegebb hónapok állnak.

[wp_ad_camp_1]

A pácolt bélszín egy igazán a népszerű étel Csehországban, ami párolt marhahúsból áll, és ezt egy vastag, krémes mártás, petrezselyemgyökér és sárgarépa borítja be. Általában áfonyamártással és tejszínhabbal tálalják. A Vepřo knedlo zelo talán a legelterjedtebb cseh étel, amelyet egy étteremben kérhet, alapvetően sült sertésborda gombócokkal és egy savanyúkáposztával tálalva. Bár a rántotthús nem kifejezetten cseh, a Řízek egyedülálló abban, hogy számos különféle hús felhasználásával elkészíthető, amelyeket sütés előtt lisztbe vagy zsemlemorzsába, és burgonya-salátával tálalnak. A sertés-szelet különösen népszerű Csehországban, de van pisztráng-szelet is, amit általában karácsonykor szolgálnak fel.

Cseh étel

Cseh étel

A fasírt cseh változatát úgy készítik, hogy összekeverik a sertéshúst és a marhahúst, majd szeletelt szalonnát, hagymát és fokhagymát, valamint számos különféle gyógynövényt adnak hozzá a gombócokhoz, beleértve a majoránnát és a petrezselymet. A fokhagyma leves egy különösen nehéz leves krutonnal tálalva. A Česnečka nyers tojást is tartalmaz, amelyet a főzési folyamat vége felé adnak hozzá, és egyedül hagyják főzni a leves melegében. Néha apró kolbász-, sertés- vagy sajtdarabokat is tesznek a levesbe. A Guláš egy sertéspörkölt, amit általában kenyér gombócokkal vagy fekete kenyér szelettel tálalnak. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb cseh ételek, amelyet kipróbálhat egy hagyományos étteremben. Tökéletes lehet télen az ünnepekkor egy közös étkezéshez, ezt a pörköltöt garantáltan mindenki imádni fogja.