Tudnivalók a fizetés tárgyalásáról

A fizetési tárgyalások bonyolultak lehetnek, de ezek elől nincs menekvés. Pályafutása egy bizonyos pontján, függetlenül attól, hogy pályázik-e munkára vagy horgászik az előléptetésért, a fizetési tárgyalások közepén találhatja magát.

[wp_ad_camp_1]

Ezek a beszélgetések nem feltétlenül kényelmetlenek. Mint bármi az életben, a tudás és a felkészülés is mindent megváltoztathat. Munkavállalóként, ha ismeri az értékét, és számszerűsíthető eredményekkel alátámasztja, akkor a fizetési tárgyalások során meggyőző eseteket hozhat fel. A vállalkozások leállítását és az üzleti modellek megváltoztatását eredményező COVID-19 járvány következtében sok vállalat kénytelen volt elbocsátani az alkalmazottait. Az oltások 2021-es elérhetőségével a vállalkozások újra kezdenek nyitni, de a piac teljesen más. Például a járvány által jelentősen érintett iparágak, például az éttermek, a kiskereskedelem, a vendéglátás és az idényjellegű munkák küzdenek a munkahelyek betöltésével, és emelik a béreket, hogy az álláskeresőket magukhoz csábítsák.

Másrészt sok alkalmazott belekóstolt a távmunkába 2020-ban, és a távoli munkák iránti igény növekszik. A FlexJobs nemrégiben készült felmérése szerint a járvány után az emberek 65% -a továbbra is teljes munkaidőben szeretne távmunkát végezni, további 33% pedig inkább egy hibrid munkarendet részesít előnyben, ahol az időt az irodában és az otthonban osztják el. Számos olyan keresleti ágazat, mint a technológia és szoftver, a kiberbiztonság, az e-kereskedelem, a játék és a távorvoslás, mind olyan munkahely, amely távmunkára alkalmas, és az ilyen szerepek piaca rendkívül versenyképes lesz. Ha azon találja magát, hogy munkát keres ezen iparágak egyikében, vagy más keresleti ágazatokban, akkor olyan emberekkel állhat szemben, akik nagyon hasonló készségekkel rendelkeznek.