Tűntesd el a dugulást a legegyszerűbb praktikákkal

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy dugulás keletkezett az otthonában, amely nagyon bosszantó és kellemetlen tud lenni, akár mikor is keletkezik. Ám mielőtt a drága szerelőt hívnánk a probléma megoldásához, legjobb ha megpróbáljuk mi magunk elhárítani a dugulást. Ilyen esetekre mutatunk most egy-két trükköt.

[wp_ad_camp_1]

Az otthoni dugulást a legtöbb esetben a túlzott samponok és mosogatószerek használata okozza. A konyhai mosogató, illetve a fürdőben keletkezett dugulások elhárítására több praktikát is ismerünk, melyek általában sokkal jobb eredményeket érhetünk el, mint a boltban vásárolt termékek által.  A legjobb csodaszerek között tartják számon a szódabikarbóna, ecet illetve forró víz párosát. A dugulás elhárítás első lépéseként mindig az a legfontosabb, hogy ellenőrizzük a szifonok állapotát. A legjobb ha teljesen szét szereljük és át mossuk forró vízzel. Sok esetben már ezzel is előrébb juthatunk. Abban az esetben, ha ez nem segített, akkor jöhet a szódabikarbóna. A teendő a következő: öntsünk egy jó nagy adag szódabikarbónát az eldugult lefolyóba, majd erre jöhet kb. 2 dl ecet.

Amennyiben ezzel megvagyunk, akkor jól zárjuk le a lefolyót és hagyjuk így kb. 20 percig, hogy ők elvégezzék a dolgukat. A szódabikarbóna és az ecet reakcióba lépnek egymással és forrni kezdenek. Ennek a két vegyületnek a kölcsönhatására a térfogatuk megnövekszik és ennek köszönhetően kitisztítják a lefolyónkat, illetve elhárítják a lerakódott szennyeződéseket, melyek a dugulást okozták. Miután letelt a 20 perc jó bőven öblítsük át forró vízzel a lefolyót, hogy minden feloldott szennyeződés eltávolításra kerüljön. Abban az esetben, ha a jövőben szeretnénk megelőzni, illetve elkerülni a dugulással járó kellemetlenségeket, akkor havonta egyszer alkalmazzuk ezt a praktikát.