Új magyar találmány, avagy a gyűrűóra

Nemrégiben a magyar feltaláló, Szikszai Gusztáv különleges találmányára figyelt fel az egész brit sajtó, természetesen nem is véletlenül, hiszen egy merőben új találmánnyal rukkolt elő a feltaláló, melyre érdemes lehet felfigyelni. A világon egyre csak azon fáradoznak a tudósok, a szakemberek, hogy az okostelefonok után, most végre az okosórák váltsák fel a már régi technikát. Szikszai Gusztáv nem követte a divatot, hanem új útra lépett. Ennek eredménye lett az általa létrehozott gyűrűóra.

[wp_ad_camp_1]

A tudós még igazán fiatal, hiszen csak 26 éves, de máris felhívta magára a kiérdemelt figyelmet. A magyar feltaláló egyszerűen csak azért találta ki a kifejezetten különleges gyűrűt, ami LED-es technológiával mutatja az időt, mert szereti az órákat, csak éppen azokat nem szereti a csuklóján viselni. Az egész brit sajtót elvarázsolta a gyűrűóra, amit jelenleg egy speciális töltőpárnán lehet feltölteni. A feltaláló viszont már gondolkodik azon, hogy hogyan lehetne az ujj mozgatásával is működésre bírni a különleges órát.

Gyűrűóra

Gyűrűór6

A gyűrűóra igazán mutatós, elegáns rozsdamentes acélból készült. Az időt pedig úgy lehet rajta megnézni, hogy előtte megcsavarjuk az ujjunkon és akkor egy röpke percre felvillan a pontos idő, máris láthatjuk, hogy épp hány óra. Az esztétikus óra persze ékszernek is tökéletes, hiszen mindössze csak három milliméter vastag, igazán aprócska találmány. A rajta található három kis henger segítségével mégis képes az óra, a perc és a másodpercek pontos kijelzésére.

A különleges gyűrűórát azonban jelenleg még nem lehet megvásárolni sem hazánkban, sem másutt, de a feltaláló már tervezi, hogy 2014. tavaszán már forgalmazásba kerül. Az persze igaz nem lesz túl olcsó, mivel 135 fontot kell érte kifizetni, ami 45 ezer forintnak felel meg, de azért nem is egy megfizethetetlen összegről van szó.