Utána jártunk melyik ország melegszik leggyorsabban a klímaváltozás miatt

A globális felmelegedés évek óta nagyon befolyásolja a mindennapjainkat, ugyanis drasztikus változásokon megy keresztül a Földünk. Ezek a változások pedig a Föld egyes térségin mégjobban kiéleződnek.

[wp_ad_camp_1]

A következő északi ország melyet beszeretnénk mutatni, az kétszer olyan gyorsan melegszik, mint a világ többi része. Itt pedig nem másról, mint Kanadáról beszélünk. Egy friss kutatásból derült ki a megdöbbentő tény miszerint Kanada kétszer olyan gyorsan melegszik, mint más térségek. Így a kutatók fel is hívják a lakosság figyelmét, de a változás már az ország sok részén elég nyilvánvaló. Melyek csak még intenzívebbé válnak, ugyanis a felmelegedés sok hatása mára már visszafordíthatatlanná vált. A legsúlyosabb helyzetben az Északi-sarkvidékre eső terület, ugyanis ennek a térségnek a melegedési üteme már több, mint a duplája. Kanada átlagos hőmérséklete a becslések szerint 1,7 C fokot is emelkedhet 1948- óta. Ugyanis az országos méréseket akkor kezdődtek meg, és azóta tartsák számon.

Kanada

Kanada

A legnagyobb hőmérséklet növekedést északon a prérin, vagyis a belső kanadai síkságon mértek, ahol 2,3 C fokot melegedett a hőmérséklet. Ebben a melegedésben a természeti tényezők is részt vettek, viszont a legnagyobb tényező az ember. A globális felmelegedés következményeként az ország több terültén hőhullámokhoz, bozóttüzekhez, vagy akár aszályhoz is vezethet. Az óceánok savasabb lesznek, ugyanis csökken bennünk az oxigén, amely a víz élővilágára is nagymértékben kihatással lehet. Kanada sarkvidékei vizeinek egy része előreláthatóan néhány évtizeden belül teljesen jégmentes lesz nyaranta. Amely persze magával vonja a vízszint emelkedést is és mindent ami ezzel járhat. Óvjuk a természetet!