Utószezon Horvátországban: piszok olcsón lehet szállást kapni

Ugyan a szeptember sokak számára az iskolakezdésről és a feltornyosuló teendőkről szólt, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy az őszi hónapokban mégis sokan döntenek az utazás mellett. Egy-egy hosszú hétvége erejéig a hazai kirándulóhelyek és wellness szállodák is remek választásnak bizonyulnak, viszont ha több időt rá tudunk szánni a pihenésre, akkor érdemes határainkon túl körülnézni. A horvátországi üdülőhelyek évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek, és a tikkasztó nyári napokon túl, utószezonban is érdemes mellettük letenni a voksot.

[wp_ad_camp_1]

Horvátország elsősorban páratlan szépségű tengerpartjairól, gazdag növény-és állatvilágáról híres, de remek konyhája miatt is kedvelt. Míg a meleg nyári hetekben sokszor nehezünkre eshet a legnagyobb nevezetességek felkeresése, addig az őszi időszak kiválóan alkalmas arra, hogy végigjárjuk a látnivalókat. Ezekből pedig akad bőven, hiszen római kori épületek, színházak, izgalmas és egyúttal barátságos óvárosok és számos, a Világörökség részének nyilvánított nevezetesség is megtalálhatóak az ország területén. Ha elvonulnánk a világ zajától, a szigetek ehhez remek választásnak bizonyulnak, a mediterrán életérzést közvetítő szálláshelyek pedig akár hosszabb tartózkodásra is csábítanak.

A szallaskeres.hu információi szerint medencés, exkluzív környezetet biztosító apartmanok és vendégházak közül is megfizethető áron válogathatunk ekkortájt. A klíma még ősszel is nagyon kellemes, és ha megtehetjük, akkor érdemes minél több időt a Horvátország kínálta mesés környezetben tölteni.

Horvátország

Horvátország

Sétálhatunk a tengerparton, akár meg is mártózhatunk benne, tervezhetünk hatalmas kirándulásokat, tölthetjük időnket városnézéssel, vagy páratlan fényképek készítésével a környező városokban, tengerpartokon. A sziklás öblök remek helyszínt kínálnak a romantikus programokhoz, de családosok számára is ideálisak lehetnek a tengerparti szakaszok a gyerkőccel történő játékhoz.

A hazai turisták körében rendkívül kedvelt Horvátország annak fenséges gasztronómiája miatt is mindenképpen szót érdemel. A remek borok, a kisvendéglők autentikus finomságai olyan élményeket adnak hozzá az utazáshoz, melyek valóban életre szólóak. Horvátországi őszi pihenést tervezve utószezonban meglepően olcsón foglalhatunk szállást. Akár olyan helyszíneket is megengedhetünk magunknak, melyeket a nyári árak miatt néhány hónapja még csak félve nézegettünk.