Válassz sportot attól függően, hogy mennyi a felesleged!

Ha csak öt, vagy legfeljebb tíz kiló plusz van rajtad, akkor gyakorlatilag a sportágak teljes tárháza megnyílik előtted. Azt választhatod, amelyik közel áll hozzád és érdekel. Jöhet a futás bármilyen formában, de a lépcsőzés, a köredzések, és a konditerem is. Amennyiben a fogyás a célod, akkor a kardió edzések javasoltak, de a súlyzókat sem szabad elhanyagolni. A súlyok ugyanis formásítanak, és izmot építenek, avagy elősegíti a gyorsabb átalakulást, arról nem is beszélve, hogy több izom, több kalóriát éget.

[wp_ad_camp_1]

Ha már tíz kiló felett van a felesleges kilóid száma, de még húsz kiló alatt, akkor kicsit korlátozottabbak a lehetőségeid ezen a téren. Természetesen a testfelépítésed is számít, ugyanis nem mindegy, hogy valaki hatvan kilóról hízik fel nyolcvanra, vagy nyolcvanról százra. A kevésbé megterhelő mozgásformák ajánlottak több szempontból is. A kevésbé megerőltető mozgás is meghozza a várt sikerélményt, ami hosszútávon is tartható. Másrészt csak óvatos mértékben égetik a kalóriákat, anélkül, hogy ezzel leterhelnék a szervezeted. Szemezgethetsz az úszás, a vízi aerobik, a kerékpározás, vagy önmagában a séta közül, illetve váltogathatod is ezeket.

Túlsúly

Túlsúly

Van az az állapot amikor a mozgás már egyáltalán nem ajánlott. Az extrém súlyfelesleggel bírók körében a sport a szó szoros értelmében nem ajánlott. Azok tehát, akik akár negyven vagy ötven kiló pluszt is felszedtek magukra, nem terhelhetik túl a szervezetüket. Maximum a séta jöhet szóba, de az is csak mértékkel. Még az úszás sem igazán jó választás, ha valaki már nagyon elhízottnak számít, mert bár kíméli ízületeket, mégis fokozott igénybevételt jelent. Érdemes mindenképp orvossal konzultálni mielőtt bármilyen mozgást is elkezdenél űzni. Először viszont az étkezés az, amin változtatni kell, amivel le kell adni pár felesleges kilót.