Vásárolj bátran használt kanapét, de ügyesen!

Nem kell okvetlenül drága üzletben beszerezni az új darabokat ahhoz, hogy otthonod olyan formát öltsön, amilyet Te elképzeltél a számára. Nyugodtan választhatod az olcsóbb megoldást, hiszen számos használt bútor, kanapé jobb minőségű, mint a ma kapható bútorok. A lényeg, hogy ügyelj arra, hogy a kiszemelt darab megfeleljen a kényelmi szempontoknak, ami egy kanapé esetében az elsődleges cél. Most adunk pá jó tanácsot a legtutibb kanapé kiválasztásához!

Először is tisztázd le magadban, hogy milyen célra kell a használt bútor, illetve kanapé, avagy összecsukva kell, hogy azon kényelmesen elhelyezkedve tudj TV-t nézni, vagy elolvasni egy jó könyvet, vagy esetleg inkább néha-néha egy jót szeretnél rajta aludni. Egy vagy két személy részére keresel kényelmes fekhelyet? A legfontosabb, hogy először is ezt döntsd el!

A másik mérlegelendő szempont, hogy mekkora hely van a használt termék számára. Mérd meg a helyet ahová szeretnéd elhelyezni és ahhoz mérten válogass! Ha nyithatót szeretnél, akkor azt a méretet is fel kell jegyezni, ahol majd kinyitva elfér. Ha erre ügyelsz, akkor biztosan nem lesz gond akkor sem, ha hazaviszitek!

Használt bútor

Használt bútor

A szín ugyancsak fontos attól, hogy használtan vásárolsz. A legegyszerűbb, ha a padlóburkolat színéhez választasz kanapét, esetleg a függönyhöz, bár azt sűrűbben szokás cserélni, így a padló vagy a szőnyeg jobb választás lehet. Ha megvan, hogy mihez viszonyítasz, akkor nem lesz nehéz színt választani, anyagban is megfelelőt.

Ami szintén fontos, hogy a használt bútorok, avagy kanapé, ágy legyen kényelmes. Egy kanapé akkor kényelmes, ha megfelelő a beülő mélysége. Ez az a távolság, ami a kanapétól az elejétől a háttámláig húzódik. Ez meg kell hogy egyezzen a combotok hosszával. A másik fontos szempont a háttámla kialakítása. A levehető párnás háttámlák előnye, hogy levéve egyből heverőként is használható, a fix háttámlásoké előnye viszont, hogy jobb a tartása.