Vedd meg most, később még spórolhatsz is vele!

A reklámszakemberek egyszer kitalálták ezt a mondást és azóta is fűt-fát próbálnak vele eladni. Bizonyos esetekben azonban nem üres szlogenről van szó. Egy-egy drágább holmi, felszerelés vagy lakással kapcsolatos beruházás a vásárlás pillanatában nagy érvágásnak tűnhet, de később hosszútávú befektetésként fogunk visszagondolni rá.

[wp_ad_camp_1]

Alapszabály, hogy mindig az a jó vásár, amit, ha kétszer átgondolunk, akkor is mellette döntünk. A drágább holmik sem jelentenek feltétlenül ráfizetést, hiszen velük akár a havi kiadásokat is csökkenthetjük, gondoljunk csak például egy takarékosabb hűtőgépre vagy radiátorra. A fűtés korszerűsítése manapság sokaknál napirenden van. Ha valamin nem érdemes spórolni, akkor ez az, hiszen a megtérülése élettartama során garantált.

De nem is kell ilyen nagy beruházásokra gondolni. Egy-egy borsosabb árú ruha megvásárlása is eredményezhet a későbbiekben megtakarításokat. A jó minőségű ruháknak mindig megkérik az árát, de ha tovább kitartanak és klasszikus szabásvonalúak – pl. farmer, öltöny, ingek -, éveken át hordhatjuk még őket, tehát érdemes értük kifizetni a pénzt.

Akárcsak az autó karbantartására, amin ha spórolunk, csak magunknak ártunk vele. Egyrészt autónk kevésbé lesz biztonságosan használható, másrészt hamarabb válik használhatatlanná és csökken az eladási értéke is. A gumiabroncsok, a fék, a kipufogó, a motor, az akkumulátor, ha javításra, netán cserére szorulnak, egyértelműen válasszuk belőlük a jobb minőségűt.