Vesse be a hatékony házi módszereket!

A dugulás bizony az a bosszantó gond, ami olykor-olykor még akkor is felütheti a fejét, ha vigyázunk a lefolyók épségére. Szerencsére nem kell azonnal mestert hívni, hiszen számos hatékony házi módszer is létezik, mely segítségével a probléma hatékonyan és méghozzá tartósan megszüntethető.

[wp_ad_camp_1]

A házi módszerek egyik leghatékonyabbika természetesen a gondos megelőzés. Ha erről már lecsusszantunk és a dugulás kialakult, akkor először is tisztítsa ki a lefolyó torkolatából a fennakadt, összegyűlt hajszálakat. Ehhez elegendő egy csipesz, vagy egy horgas végű drótdarab. Az ilyen dugulást műanyag, vagy fémszűrő használatával sikeresen meg lehet előzni.

Duguláselhárítás házi praktikák

Duguláselhárítás házi praktikák

Ha megtörtént a lefolyó tisztítása, de mégsem hozta meg a várt eredményt, akkor a mosdó alatti szifon lehet eldugulva. Ekkor a szifont kell óvatosan szétszedni és kitisztítani a benne felakadt szennyeződéseket, nagyobb lerakódásokat.

A vegyszeres tisztítás ugyancsak egy könnyen alkalmazható módszer, ám érdemes vele vigyázni, hiszen többféle vegyszer kémiai reakciókat indíthat el, így használjon a lefolyócsőrendszer anyagától függően egyféle tisztítófolyadékot, amelyet éjszakára hagyjon állni a lefolyóban és csak aztán öblítse azt le megfelelő szellőztetés mellett.