Vietnam: mindenképp érdemes bevenni útvonaltervünkbe!

Ha valakinek erre a környékre esik a választása, legtöbbször Thaiföld mellett dönt. A legtöbb turista ezt tünteti ki, mint különleges helyszínt, amelyet mindenképpen meg kell látogatniuk, ha egzotikumot akarnak tapasztalni mind helyszín, mind emberek, mind ételek terén.

[wp_ad_camp_1]

Viszont ha már odáig eljutottunk, miért is ne nézhetnénk meg Vietnamot is? Ez sokkal jobb választás lehet abból a szempontból, hogy turisztikailag kevésbé felkapott, ezért ha az ottani életet szeretnénk megismerni, sokkal reálisabb képet kapunk. Nemcsak az 5 csillagos wellness hotelek tárulnak elénk, és az emberek, akik a turisták igényeire specializálják szolgáltatásaikat, hanem egy szelet az ott zajló igazi életből is. Fontos, hogy időben szerezzük be a vízumot, mivel ide kizárólag csak ezen a módon engednek be minket. Ez egyszeri látogatásra szól, amely maximum 30 napot foglalhat magába. Viszont, ha jól osztjuk be időnket és energiánkat, ennyi idő bőven elég lesz, hogy megismerkedjünk ezzel az országgal és részesedhessünk különlegességeiből.

Vietnám

Vietnám

Ahová mindenképp érdemes ellátogatni, az a Ha Long öböl! Ezt senki nem hagyhatja ki, aki Vietnamban jár! Mivel területe 1,553 négyzetkilométer, nyugodtan rá lehet szánni 1-2 napot is, amíg az ember körbehajózza és nyugodtan alszik is valahol. Ez a helyszín az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, tehát a lélegzetelállító látvány szinte garantált! Minden kis itt található szigetnek külön neve van, amit a formája után kapott, szóval érdemes, ha van nálunk útikönyv, vagy a hajón egy idegenvezető mutatja be közben a helyszíneket. Ugyanitt található egy nagyon híres cseppkőbarlang is, amely szintén nagyon különleges. Ha ebbe az országba látogat, föltétlenül próbálja ki az ételeket is, mert, a közhiedelemmel ellentétben, az itteni ízvilág nem egyezik meg a thaiföldiével.