Viselkedj illemtudóan az edzőteremben is!

A fitneszterem bizony épp az a hely, ahol a smink és a belőtt haj pont az ellenkező hatást fogja kiváltani, vagy nevetséges hatást kelt. A külsőd meg a ruhádon megjelenő verejtékfoltok miatt nem szabad aggódni, sőt legyél rá büszke, hogy milyen keményen is tudsz edzeni, azért vagy ott végül is, hogy jól megizzadj!

[wp_ad_camp_1]

Az izzadás, mint említettük természetes folyamat az edzőteremben, sőt egészséges is, így persze semmi szégyellnivaló nincs abban, hogy a fitneszgép nedves lesz ott, ahol érintkezett a testeddel. Ez viszont nem azt jelenti, hogy azt úgyis kell hagyni! Célszerű minden egyes gép használat után azt letörölni, sőt ha a többiek ezt nem tették meg, akkor azelőtt is, mielőtt az adott gépet igénybe vennéd.

Hogy az adott teremben van vagy nincs törölköző az változó lehet. Éppen ezért, ha egy új terembe mész és nem tudod előre, hogy ott miként is zajlik a dolog, akkor inkább vidd magaddal a saját törölköződ, hiszen abból baj nem lehet! A saját törölköző használata egyszerre kényelmes és praktikus, sőt még egészséges is, hiszen tudod, hogy biztosan tiszta.

Viselkedés edzőteremben

Viselkedés edzőteremben

Az csak természetes, hogy mindenkinek megvan a saját kedvenc gépe a konditeremben. Azt viszont az íratlan szabály kimondja, hogy egyszerre nem érdemes húsz percnél többet töltened egy adott masinán, leszámítva, ha abból több is van a teremben és van még ami szabd. Ha ez nincs így, akkor engedj másokat is a géphez, ne várd meg, hogy valaki odamenjen és rád szóljon, mert az sokkal kellemetlenebb.

Végül, de nem utolsó sorban, soha ne hagyd szanaszét a súlyokat a teremben! Akár kisebb méretű kézi súlyzóról, akár csukló- vagy bokasúlyról, akár egy nagyobb súlyzótárcsáról vagy esetleg kettlebellről van szó, az bizony lényeges alapszabály, hogy használat után rakd őket a helyükre! Nem csak neveletlenség a súlyokat széthagyni, de még baleset veszélyesek is lehetnek.