Visszatérő hüvelygomba kezelése a leghatékonyabban

Szinte minden nő életében legalább egyszer jelentkezik ez a kellemetlen fertőzés, amely nagyban megkeserítheti a minden napjainkat.

[wp_ad_camp_1]

Visszatérő hüvelygomba kezelése szakorvos által történhet. A hüvely gomba nagyon sok nő mindennapjait keseríti meg, ugyanis nagyon kellemetlen tünetekkel járhat együtt. Főként olyan nőknél jelentkezhet ez a probléma, akik szülőképes életperiódusban vannak, vagy menopauza után. Illetve, akkor is jelentkezhet, ha ösztrogén pótlást alkalmaz, vagy immunszuppresszív kezelésben részesül az adott nőszemély. Visszatérő hüvelygombáról akkor beszélhetünk, ha pl. egy éven belül 4 alkalommal is jelentkezik. Illetve, akkor is ezzel a problémával kell szembe néznünk, ha 3 vagy annál több olyan epizód alakul ki, amely nem antibiotikumos kezelés kapcsán lép fel. A hüvelygomba kezelése nem bonyolult.

Hüvelygomba

Hüvelygomba

A hüvelygombának számtalan kiváltó oka lehet. Többek között nagyon gyakori lehet a jelentkezésük, ha magas szénhidrát tartalmú táplálkozást folytatunk. Jelentős szerepe lehet a kialakulásban az intim betétek használta, illetve annak is, ha túl szoros ruhaneműket hordunk, melyek nem tudnak kellően szellőzni. Továbbá kihatással lehetnek bizonyos gyógyszerek is, mint pl. az antibiotikumok, illetve a magas hormon tartalmú fogamzásgátlók.

A szexuális szokásaink is nagyban hozzájárulhatnak, ahhoz, hogy hüvely fertőzések, azon belül is hüvelygomba alakuljon ki. Főként az orális szex az, ami nagyban befolyásolhatja ennek kialakulását. Amennyiben rendszeresen kiújuló problémával állunk szemben, akkor annak több dolog is állhat a hátterében, melyről sajnos még az orvostudomány is igen keveset tud. A férfi partner ráhatásának a szerepe sem egyértelmű és nem tudják 100%-ra bizonyítani. Viszont egyes kutatások szerint a partner kezelése segíthet kivédeni a kiújulást.