Zöld kávé jótékony hatásai

Hallott már a zöld kávéról? Mi most annak jártunk utána, hogy milyen jótékony hatásai lehet az emberi szervezetre a rendszeres fogyasztása.

[wp_ad_camp_1]

A zöld kávé, illetve a belőle készült kivonatok étrend kiegészítőként fogyasztható és az összetétele a szemes kávéhoz hasonlítható a legjobban. Ám mégis van egy összetevő, amellyel nagyban különbözik a megszokott babkávéktól. Ez pedig a klorogénsav. A zöld kávé fogyasztásának az előnyős hatásai is ennek az összetevőnek tudhatóak be, illetve a belőle keletkezett ferulasavnak. Attól függetlenül, hogy elsőre a klorogénsav nagyon hasonló a klór nevével, nem tartalmaz klórt. Ugyanis itt egy görögeredetű szóról van szó, amely világoszöldet jelent. Vagyis az oxidálódott klorogénsav színére utal. Ez az a vegyület, mely biológiailag tulajdonképpen a kávésav, illetve kínasav. A zöld kávészemek ezt különösen nagy mennyiségben tartalmazzák. Amennyiben a klorogénsavat elfogyasztjuk, az nagyon könnyen felszívódik, és szintén nagyon gyorsan át is alakul a szervezetben. A zöld kávéval kapcsolatban számtalan kísérletet végeztek el, melyek bebizonyították, hogy szív és érrendszeri gyakorolt hatásai nagyon jótékonyak.

Zöld kávé

Zöld kávé

Ugyanis a klorogénsav csökkenti a vérnyomást, illetve szívfrekvencia csökkenést is előidézhet. Illetve a kutatások során azt is tapasztalták, hogy a ferulasav erősítette egyes vérnyomáscsökkentők hatását. Továbbá elmondhatjuk még róla, hogy azoknak is hasznos lehet a szedése, akik szeretnének pár plusz kilótól megszabadulni. Ugyanis, ha rendszeresen fogyasztjuk, akkor 1-3 hónap alatt akár 2-3 kilótól is megszabadulhatunk. Továbbá elmondhatjuk róla, hogy a benne található klorogénsavon kívül megtalálható még benne, kaveol és kafesztol, melyek növelik a májban a glutation aktivitását, amely a szervezet egyik legjelentősebb antioxidánsa.