Zöld tea – az egészség természetes forrása

A zöld tea fogyasztása egy időben szinte már trendinek számított, különösen a fogyókúrázók körében. Tény, hogy az ebből a növényből készült főzet kifejezetten jó hatással van az anyagcserére és a zsírégetésre, olyannyira, hogy rendszeres fogyasztása megakadályozhatja a hízást, valamint, plusz kilók esetén segíthet a súlyvesztésben is.

[wp_ad_camp_1]

Természetesen önmagában véve nem művel csodákat, a jó eredmény érdekében ugyanis változtatnunk kell az étkezési szokásainkon és jobban oda kell figyelnünk arra, hogy mit és mennyit eszünk. A zöld tea azonban nemcsak zsírégetésre használható, vannak ennél sokkal fontosabb és sokkal jótékonyabb hatásai is. Számos kutatás igazolja, hogy ez a típusú tea nagymértékben segít megelőzni vagy lelassítani a rákos daganatok kialakulását.

Legfőképpen a bőr-, a gyomor-, valamint a tüdőrák kockázatát csökkenthetjük a zöld tea rendszeres iszogatásával. Ezek közül is kiemelkedik a tea tüdőre gyakorolt pozitív hatása, érdekes tény ugyanis, hogy Japánban az emberek – különösen a férfiak – iszonyatos mennyiségű cigarettát szívnak el naponta, mégis ebben az országban halnak meg a legkevesebben tüdőrákban, mindez pedig annak eredménye, hogy a japánoknál zöld-teának nagy kultusza van, náluk ugyanis szinte mindenki fogyaszt ilyen főzetet napi rendszerességgel.

Zöld tea

Zöld tea

Ha tehát valaki többszöri próbálkozás ellenére sem volt képes letenni a cigit, akkor az illetőnek érdemes gyakran zöld teát innia, hogy ellensúlyozza vagy legalább minimalizálja a füst által okozott károkat. Ez a tea hasznunkra lehet akkor is, ha a családban örökletes szívbetegségek is vannak, mivel segít megelőzni az ilyen jellegű egészségügyi problémákat.

Ha szeretnénk, hogy az immunrendszerünk ellenállóbb legyen a különböző baktériumokkal szemben, ha elegünk van az örökös meg- és felfázásokból, akkor főzzünk magunknak minél gyakrabban zöld teát, ez ugyanis a benne lévő vitaminok és ásványi sók révén erősíti a szervezetünket. A zöld tea továbbá kiváló stresszoldó hatásáról is híres, segíti a tiszta gondolkodást, ráadásul segítségével tovább bírunk ébren maradni, mégsem leszünk fáradtabbak!