2022-es foci világbajnokság aktualitások és hírek

A 2022-es labdarúgó világbajnokság rendkívül lázban tartja a foci szerelmeseit, hiszen ez a VB több szempontból is különlegesnek számít. A helyszín, a technológia, az időpont mind azt jelzik előre, hogy a 2022-es foci VB-t érdemes lesz követni, akár a helyszínről, akár a TV képernyők előtt. Természetesen az online felületekről sem szabad megfeledkezni!

Foci világbajnokság hírek 2022 – Mindazok, akik rajonganak a labdarúgás iránt, izgatottan várják a VB kezdetét. Van is miért izgulni, hiszen ez a labdarúgó világbajnokság előre láthatóan ki fog emelkedni a többi közül. Ezzel egyetért Gianni Infantino FIFA elnök is, aki talán némiképp elfogultan, de érthető módon lelkesen nyilatkozott a 2022-es VB kapcsán. A VB különlegességét többek közt az adja, hogy először kerül megrendezésre arab országban. Katar sivatagi éghajlatáról híres, éppen ezért a megszokott nyári időpontot el kellett tolni, így a labdarúgó világbajnokság 2022-ben november 20-án kezdődik. A mérkőzések nyolc korszerű, a huszonegyedik századi elvárásoknak megfelelő stadionban fognak zajlani. A stadionok hetvenöt kilométeres körzetben találhatók, ami egyben azt is jelenti, hogy a csapatoknak és a szurkolóknak egyszerű lesz egyik stadionból a másikba eljutni.

Ráadásul ez a környezet számára is előnyös, mivel nem lesz szükség belföldi repülőjáratokon való utazásra, ami jóval kevesebb szén-dioxid kibocsátást igényel. A VB további különlegessége, hogy női játékvezető is fog mérkőzést vezetni, amire korábban nem volt példa. Ráadásul három női játékvezető is részt vesz a labdarúgó világbajnokságon, még pedig név szerint Salima Mukansanga, Yoshima Yamashita és Stephanie Fappart. Ha szeretnél folyamatosan tisztában lenni az aktualitásokkal, akkor rendszeresen látogass el a focivb-2022.hu weboldalra!