Nem ördögtől való: ezért vegyél bátran használt babaholmit!

Amikor a saját gyermekünknek kell megadni valamit, akkor mindig a legjobbat szeretnénk számára, bármiről is legyen szó. Ez egy teljesen magától értetődő érzés, és szülői cselekedet, ám ezzel a gyártók is tökéletesen tisztában vannak, és bizony szemérmetlenül ki is használják ezt.

Ahogy a marketinges bölcsek mondják: kisgyerekeseknek, és gazdiknak mindent el lehet adni, hisz a gyereknek és a házi kedvenceknek feltétel nélkül megveszünk mindent. Bizonyos fokig ezzel nincs is semmi baj – gondoljunk csak például az állatorvosi költségekre, hisz azon nem is szabad spórolni, ahogy persze a háziállat megfelelő etetésén se -, ám egy szint felett könnyedén túlzásokba eshetünk, és ahogy a limitált kiadású teveszőr fekhely megvétele sem a legbölcsebb húzás a kutyánk számára, úgy az sem feltétlen jó döntés, ha egymillió forintért veszünk babakocsit.

Főképp nem, ha amúgy az anyagi helyzetünk ezt nem igazán tenné lehetővé, és csak azért verjük magunkat ekkora plusz kiadásokba, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásunk, mert nem teljesítünk a maximum fölött. Bizony néhanapján egész nyugodtan gondolhatunk arra is, hogy a családi költségvetésnek mi tenne jót, és akkor sem történik semmi, ha pár dolgot használtan veszünk meg a kicsi számára, persze ügyelve arra, hogy ezek a dolgok megfelelő állapotban legyenek. Ékes példája ennek a babakocsi, egy pelenkázó, vagy épp akár a kiságy is. Higiéniai termékek esetében persze kétszer gondoljuk meg, hogy megéri-e spórolni, ám a használati tárgyak esetében szinte soha nincs hátránya annak, hogy ha valamit nem újonnan veszünk meg. Ráadásul a legtöbb esetben sokkal jobban járunk, ha egy prémium terméket veszünk használtan, mintha egy közepes minőségű darabra adnánk ki ugyanannyit – miközben annak az egyetlen előnye az, hogy új -. Keressük a szép állapotot, és a megbízható eladókat, és ha egy-egy darab megkíméltnek tűnik, akkor nyugodtan vegyük meg, hisz ezeknek a termékeknek a zömét úgyis csak 1-2 évig fogjuk használni, utána pedig túladunk rajtuk. Az esetek döntő többségében pedig teljesen felesleges a jóval többet fizetnünk értük, mint amennyit valójában érnek.