A fűszeres arab ízeket a mediterrán konyha színeivel és textúráival ötvözve, a libanoni ételek a lenyűgöző ízek világába engednek betekintést, és az ételek, amiket megkóstol, minden falattal egyre jobbak lesznek.
A Földközi-tenger keleti partja mentén fekvő Libanon éghajlata, földrajza és a környező hatások egyaránt hozzájárultak a friss zöldségekkel, zamatos hússal, valamint erős fűszerekkel és gyümölcslevekkel teli konyhához. A Tabbouleh egy egyedülálló libanoni saláta, friss petrezselyemből és mentából, egy marék bulgurból, apróra vágott paradicsomból és hagymából, egy csepp citromlével és olívaolajjal. Hagyományosan libanoni mezzével (előétel) szolgálják fel, és nagyon népszerű a nap minden szakában. Az idő múlásával a libanoniak fejlesztették ezt a hagyományos ételt, olyan változatokkal kísérletezve, amelyek a bulgurtb quinoával, a paradicsomot pedig gránátalmamaggal helyettesítik. A Fattoush egy gazdag, ízletes saláta, és egy másik népszerű étel, amelyet a libanoni mezze részeként is megtálalhatunk.
Hagyományosan a fattoush salátából, mentából, uborkából, paradicsomból, retekből és sült pita kenyérből vagy pita chipsből készült. Egy csipet citromlével, olívaolajjal, szömörcével és gránátalma melasszal ízesítik! Így friss, laktató salátát készíthetünk. Idővel a libanoni emberek kísérleteztek a zsíros salátával, különféle összetevők széles skálájával. A Labneh az egyik legnépszerűbb reggeli Libanonban. A Labneh a joghurt egy változata, amelyet úgy készítenek, hogy a felesleges folyadékot leszűrik a joghurtból, amíg kemény, krémes fehér mártást nem kap. Íze finom egyensúlyt teremt a sós, csípős és savanyú között. Legjobb hidegen, olívaolajjal és friss olajbogyóval. A Labneh rendkívül népszerű sok libanoni háztartásban. Ez kenyérre kenve, bagettre vagy pirítósra kenve fogyasztható, fűszernövényekkel és kakukkfűvel megszórva.