A Bemer terápia ismertetése

A krónikus egészségügyi problémák évek alatt alakulnak ki, a hajlam, vagy az életmód ezt nagyban befolyásolja. A napi stressz, a kialvatlanság, az egészségtelen életmód, a betegségek és a természetes öregedési folyamat lelassítják a legkisebb véredények pumpáló mozgását, rontva ezáltal a mikrokeringést.

[wp_ad_camp_1]

Emiatt a vérsejtek túlságosan lassan mozognak és nem tudják megfelelően ellátni feladatukat, eljuttatni a megfelelő tápanyagot a szövetekhez és a szervekbe. A szövetek alultápláltsága testi és szellemi teljesítményünk romlásához, az immunrendszer gyengüléséhez, fájdalomhoz, egyéb betegségek kialakulásához vezet. A mikrokeringés teszi ki a teljes érrendszer 74 %-át, azonban az 500 mikronnál kisebb ereket nehéz bármilyen műszerrel kimutatni és kezelni. A Bemer egy fizikai érterápia, amelyet a mágnesterápiából fejlesztettek ki. Ez a terápia olyan betegségek megelőző és kiegészítő kezelésére ajánlott, amelynek kiváltó oka a romlott mikrokeringés.

A mágnesterápia a fizioterápia egy formája, a pulzáló mágneses tér hatással van a vér hemoglobinjában található vasra. A mágnesterápia felgyorsítja a véráramlást, igy gyorsabban jut el több oxigén a sejtekhez, kitágítva a kapilláris ereket. A kezelés hatására a salakanyagok gyorsabban kiválasztódnak, a gyulladásos folyamatok gyorsabban gyógyulnak, csökken a fájdalom. Immunerősítő és méregtelenítő hatása miatt kondicionáló kezelésre is alkalmas. Szervezetünk 70%-a víz, amely ionokat tartalmaz. Mágnesterápia hatására felgyorsul az anyagcsere, a sejtek tápanyagellátása javul, ellenállóbbakká válnak. A Bemer mágneses kezelés hatékonyan alkalmazható gerinc eredetű bántalmaknál, izommerevséggel járó fájdalmaknál és fajfájásnál is. A kezelések időtartama 8-20 perc, mely során a teljes testet, valamint az érintett testrészt is kezelik.