A Chloé luxus divatházról

A Chloé egy francia luxus divatház, amelyet 1952-ben alapított Gaby Aghion. A következő évben, 1953-ban Aghion összefogott Jacques Lenoirral, hivatalosan irányítva a márka üzleti oldalát, lehetővé téve Aghion számára, hogy tisztán folytassa a Chloé kreatív növekedését.

[wp_ad_camp_1]

Központja a franciaországi Párizsban található. A ház egy igazi luxusmárkát képvisel, a Richemont Group tulajdonában van. Chloé ruhákat számos híresség viselt már, köztük Marion Cotillard, Sienna Miller, Madonna, January Jones, Maggie Gyllenhaal, Cameron Diaz, Emma Stone, Clémence Poésy és Katie Holmes. Gaby Aghion 1921-ben született az egyiptomi Alexandriában. Miután 1945-ben Párizsba költözött, Franciaországban 1952-ben megalapította a Chloé-t azzal a vízióval, hogy luxus prêt-à-porter-t (kész viseletet) kínál, akkoriban ez új koncepció volt. Gaby Aghion 1985-ig folytatta a ház üzemeltetését, amikor a Chloét az Alfred Dunhill Ltd. (ma a Richemont része) vette meg. Chloé központja az Avenue Percier utcában található, Párizs 8. kerületében. A regionális irodák New Yorkban, Tokióban, Sanghajban, Hongkongban és Dubajban találhatók.

Gaby Aghion és társa elsők között ismerte fel a kereslet megjelenését olyan kollekciók iránt, amelyek ötvözik a haute couture és a ready-to-wear darabokat. Gaby Aghion tehát az „ügyfél” státuszból az „eladónő” státuszba került. Az első kollekciónak hat modellje volt; Gaby Aghion mindenről gondoskodott, a kínálattól az eladásig. Négy évvel később a legelső igazi kollekciót egy reggeli keretein belül mutatták be a Café de Flore-ban, az egyik kedvenc kávézójukban, majd a párizsi művészek találkozóhelyén is. Ezt a kollekciót Gaby Aghion tervezte, és Lelong első asszisztense készítette, és Hélène Lazareff értékelte, így a kollekció az Elle magazin alapítójának támogatását is megkapta.