A csodálatos indiai ginzeng

Az indiai ginzeng számos pozitív hatással rendelkezik. Nem csoda, hogy az elmúlt években egyre nő népszerűsége, illetve egyre többen keresik, ezt a jótékony hatású ayurvedikus gyógynövényt. Az indiai ginzenget másik nevén ashwagandhaként is meg lehet találni a boltok és webáruházak polcain.

Indiai ginzeng egyik legnagyszerűbb hatása, hogy képes csökkenteni az akut és krónikus stresszt egyaránt. Ezt kutatások is bebizonyították. A vizsgálat során az indiai ginzenget fogyasztó vizsgálati személyek szervezetében a kortizol, vagyis a stresszhormon szintje lecsökkent. A stressz csökkentő hatása mellett a testre és az elmére is frissítő hatással van. Ráadásul az alvás minőségét is képes javítani. Sokan az immunrendszer támogatása miatt fogyasztanak indiai ginzenget. Mivel az ashwagandha antioxidánsokban gazdag, ezért képes elősegíteni az immunrendszer megfelelő működését és serkenti a fehérvérsejt produkciót. Ennek köszönhetően csökken a gyakori megbetegedések kockázata és általános jó közérzetet fog tapasztalni. Arra viszont fontos ügyelni, hogy a magas vérnyomással küzdők számára nem éppen ajánlott az indiai ginzeng fogyasztása.

Az indiai ginzeng nem csupán stressz csökkentő hatású, hanem antidepresszáns hatással is rendelkezik. Az antidepresszáns gyógyszerekkel szemben nem okoz álmosságot, így érdemes adni neki egy esélyt és tenni egy próbát a depresszió leküzdése, enyhítése érdekében. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően az indiai ginzeng a reuma kezelésében is igazán hatásos. Az ízületi gyulladás és fájdalom, továbbá az ízületi merevség kezelésében is igazán hatásos az indiai ginzeng. Bővebb információkért és rendelésért látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba, ahol a termékek széles választékát is megtekintheti!