A csoportos biztosítás és annak előnyei!

A csoportos biztosítás lényege pontosan az, mint az összes többi csoportos dolognak általában, tehát ha egyszerre nagy tételben igényeljük a szolgáltatást, akkor egységárba számítva olcsóbban jön ki egy darab, mintha ugyan azt a szolgáltatást külön-külön igényelnénk. A legtöbb szolgáltató jobbnál-jobb csoportos kedvezményekkel igyekszik magához csábítani a potenciális ügyfeleket, így ha mód van rá, akkor érdemes is kihasználni ezeket a lehetőségeket!

[wp_ad_camp_1]

A csoportos biztosítást természetéből adódóan az egyéni szerződéseknél sokkal szélesebb spektrumú kockázati kör, kedvezőbb árfekvés, valamint nagyobb rugalmasság jellemzi a legtöbb szolgáltatónál. A különböző modulok, mint a kockázati, baleseti, rokkantsági vagy betegségi, nyújtotta fedezetek arányai egyénileg alakíthatóak annak érdekében, hogy a különböző ösztönzési célok megvalósítását így elősegíthessék.

Természetesen a csoportos biztosítás nem csak a munkáltatók, de a munkavállalók számára is számtalan előnyt tud kínálni. A munkáltató számára az ilyen jellegű biztosítás költségtakarékos alkalmazotti juttatás tesz lehetővé, az egyéniként kötött biztosításnál jóval olcsóbb, tehát kevesebb költségráfordítást jelent a cége számára.

Csoportos biztosítás

Csoportos biztosítás

A csoportos biztosítás esetében a kockázati élet, baleset és a száz százalékos betegségi munkaképesség biztosítások TB és Szja mentesen köthetők, avagy költségként leírhatók. Végül pedig meg kell említeni, hogy a munkáltató több csoportot különböző összegekre is biztosíthat!

A csoportos biztosítás legfőbb előnye a munkavállalók számára, hogy pénzügyi biztonságot teremt a munkavállaló és egész családja számára, nem kell a kockázati típusú biztosítások után adót fizetnie, védve van a különféle munkahelyi baleseti kockázatok ellen, erősíti a dolgozó elismertségi érzését a vállalatnál, valamint a munkavállaló számára teljesen ingyenes, hiszen a munkáltató fizeti.