A diófalevél jótékony hatásai

Talán kevesen tudják, hogy a diófának nem csak a termése, hanem a levele is felhasználható és rengeteg jótékony hatása van. Manapság egyre több és több gyógyszert lehet megvásárolni a gyógyszertárakban és emiatt sajnos egyre inkább háttérbe szorul az alternatív orvoslás. Számos olyan betegség létezik, amelyeket könnyen lehet kezelni például egy bizonyos gyógynövényből készült teával, kivonatokkal.

[wp_ad_camp_1]

A diófalevél a bőrbetegségeken át, a méregtelenítésig és a hajápolásig rengeteg mindenre használható. A levél egészségmegőrző tényét már az ősidők óta ismerik, belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazható. Egyik legrégebben ismert hatása, hogy összehúzza a nyálkahártyát és a hámszöveteket, megszüntetve ezzel a szivárgó vérzéseket, és gátolja a hámszövetek újrafertőződését. Sikerrel alkalmazható a különféle bőrproblémák esetén. A szájüreg, torok, a garat és az emésztőrendszer nagyon sok problémája esetén szintén csodákra képes. Keserű nyálkahártya-összehúzó hatása van, és nagyon gazdag cserzőanyagokban.

Diófalevél

Diófalevél

Külsőleg borogatásként felhasználható a levélből készült főzet, ekcéma, égés, fagyás, napégés, ínszalag megnyúlás, ízületi fájdalmak enyhítésére, ütésből eredő véraláfutások eloszlatására, kelésekre, pattanásokra, korpás fejbőrre is használható. Gyulladáscsökkentésre naponta 2-3 csésze teát ajánlott meginni, belső vérzés csillapítására, nyirokrendszeri betegségekre és gyomorhurutra is jól alkalmazható. Ajánlott reggel, éhgyomorra meginni. Emésztés javítására étkezés után, nem rendszeresen, de alkalmanként ajánlott a fogyasztása. Cukorbetegeknek a rendszeres fogyasztása ajánlott. Salaktalanításra, vértisztításra naponta egyszer fogyasszunk egy csészével. Fontos megjegyezni, hogy napi 1-3 csészével hat hétig iható, ami után egy hónapig szünetet kell tartani.