A dióolaj csodaszer

Manapság már egyre több olyan boltból lehet vásárolni, ahol csak természetes összetevőkből készült ételek, italok, kivonatok stb. vannak. Számos olyan növényi olaj van, ami pozitív hatással van az emberi szervezetre.

[wp_ad_camp_1]

A dióolaj tulajdonképpen a diófa termésének a bélzetéből sajtolt sötét sárga színű, kifejezetten dióaromájú, enyhén fanyar növényi olaj. Ezt az olajat elsősorban ízesítő anyagként használják fel különféle salátákhoz, levesekhez, szószokhoz, desszertekhez. Amellett, hogy a gasztronómiában előszeretettel használják, rendkívül jó zsírsavösszetétele miatt egészségvédő hatása is jelentős, ezért például terápiás céllal is alkalmazzák a koleszterinszint csökkentésére. A hidegen sajtolt dióolaj fogyasztása jelentős mértékben hozzájárulhat a szervezet egészséges működéséhez. Fontos tudni azonban, hogy a dióolajnak akkor van csak igazán jótékony hatása, ha valóban hidegen sajtolt. A sajtolás során nem szabad magas hőmérsékletet használni, mivel ez nagy mértékben károsítaná az összetevőket.

Dióolaj

Dióolaj

A dióban található esszenciális zsírsavak miatt a dió rendszeres fogyasztásával nagyon sokat tehetünk azért, hogy egészséges szinten tartsuk a várnyomást. Mivel magas a telítetlen zsírtartalma, ezért fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint. Jó hatással van az agy megfelelő működésére, javítható a memória. Hogyha meg szeretnénk előzni az érelmeszesedést és a keringési problémákat, akkor mindenképp ajánlott a napi rendszereséggel való fogyasztása. Jó hatással van az idegrendszerre és annak megfelelő működésére. Mivel magas az E-vitamin tartalma, ezért a bőr regenerálása, pikkelysömör esetén is kiválóan alkalmazható. Ha mé nincs a háztartásban dióolaj, akkor szerezzünk be egy üveggel, hiszen láthatjuk, hogy mennyi pozitív hatása van.