Manapság már egyre több olyan boltból lehet vásárolni, ahol csak természetes összetevőkből készült ételek, italok, kivonatok stb. vannak. Számos olyan növényi olaj van, ami pozitív hatással van az emberi szervezetre.
[wp_ad_camp_1]
A dióolaj tulajdonképpen a diófa termésének a bélzetéből sajtolt sötét sárga színű, kifejezetten dióaromájú, enyhén fanyar növényi olaj. Ezt az olajat elsősorban ízesítő anyagként használják fel különféle salátákhoz, levesekhez, szószokhoz, desszertekhez. Amellett, hogy a gasztronómiában előszeretettel használják, rendkívül jó zsírsavösszetétele miatt egészségvédő hatása is jelentős, ezért például terápiás céllal is alkalmazzák a koleszterinszint csökkentésére. A hidegen sajtolt dióolaj fogyasztása jelentős mértékben hozzájárulhat a szervezet egészséges működéséhez. Fontos tudni azonban, hogy a dióolajnak akkor van csak igazán jótékony hatása, ha valóban hidegen sajtolt. A sajtolás során nem szabad magas hőmérsékletet használni, mivel ez nagy mértékben károsítaná az összetevőket.
A dióban található esszenciális zsírsavak miatt a dió rendszeres fogyasztásával nagyon sokat tehetünk azért, hogy egészséges szinten tartsuk a várnyomást. Mivel magas a telítetlen zsírtartalma, ezért fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint. Jó hatással van az agy megfelelő működésére, javítható a memória. Hogyha meg szeretnénk előzni az érelmeszesedést és a keringési problémákat, akkor mindenképp ajánlott a napi rendszereséggel való fogyasztása. Jó hatással van az idegrendszerre és annak megfelelő működésére. Mivel magas az E-vitamin tartalma, ezért a bőr regenerálása, pikkelysömör esetén is kiválóan alkalmazható. Ha mé nincs a háztartásban dióolaj, akkor szerezzünk be egy üveggel, hiszen láthatjuk, hogy mennyi pozitív hatása van.