A görög konyha jellemzői

Míg Görögország széles körben ismert lenyűgöző történelméről, elbűvölő szigeteiről és csodálatos időjárásáról, az is ismert, hogy a világ legízletesebb ételeit főzik itt. Az ősrégi receptekkel a görög konyhát a közel-keleti, az olasz és az oszmán kultúrák befolyásolták. Ezekben az ételekben jelentős szerepet kapnak a friss zöldségek, a halak, az olívaolaj, a bor, a hús és a gabonafélék, valamint a sajt, a kenyér, az olajbogyó, a fűszernövények és a joghurt.

A görög konyha részleteit elolvashatja az axa-assistance.hu weboldalon, tehát keressen fel minket bátran és tudjon meg mindent a görög konyháról ami csak érdekelheti. A muszaka paradicsomszószban főtt fűszeres húsból (marha- vagy bárányhúsból), majd sült padlizsánnal és besamelmártással rétegezve, krémesen finom étel. Ez az egyik legjobb hagyományos görög étel. A Papoutsakia töltött padlizsán, amelyet először puhára sütünk, majd paradicsom alapú húsmártással, besamel szósszal és sajttal megtöltjük, és addig sütjük, amíg szép arany színt nem kap! Az ételt papoutsakiának (kis cipő) hívják, mert a formája a kis cipőkre emlékeztet. Összetevőinek köszönhetően az étel nagyon hasonlít a muszakára. A pastitsio egy másik hagyományos görög étel, amely sült tésztarétegekből, lédús darált marhahúsból, besamel- és paradicsomszószból, valamint olvasztott sajtból áll. A darált marhahúst paradicsomszószban megfőzzük némi fűszerrel. Ezt a hagyományos görög receptet „görög lasagne”-nak is nevezik, mivel a marhahús szósz az olasz bolognai szószhoz hasonló ízű.

A Souvlaki az egyik legnépszerűbb étel Görögországban. Egy nagyon fontos dolog, amit szem előtt kell tartani ennél az ételnél, hogy minden a helyről szól, ahol vásárolja. Szinte minden étteremnek megvan a maga egyedi receptje, és mivel a hús és a szósz minősége nagyon számít, biztosan nem mindegyik egyforma ízű. További részletekért és információkért bátran keresse fel az axa-assistance.hu-t.