A gyertyaégetés egészségi előnyei

A gyertya sokkal több, mint egy illatos dekoráció. A gyertya sok minden lehet –időgép, dekor tárgy, vagy éppen terápiás eszköz. A kutatók szerint a gyertyák égetésének mentális egészségügyi előnyei valósak. Bár butaságnak tűnhet, az egészséget szolgáló gyertyák tudománya az aromaterápia gyakorlatában gyökerezik.

Az agyi aktivitás rögzítésére szolgáló elektroencefalográffal végzett kutatás egyértelműen feltárta, hogy az illatanyagok jelentősen módosítják a különböző agyhullámok aktivitását, és felelősek az agy különböző állapotaiért. Ezenkívül számos tanulmány tudományosan alátámasztotta a különböző aromás növények jótékony felhasználását az agyban. A gyertya meleg fénye számos előnnyel jár azoknak, akik az alváshigiénián dolgoznak. A gyertya lángja sokkal jobb alternatíva az okostelefon kék fényének. Bár ez már nem kulturális szükségszerűség, az esti gyertyafény segít lecsillapítani az elmét, és a szemnek egy szükséges digitális haladékot ad. A gyertyák az illatokon keresztül átalakítják a légkört, megváltoztatva a térben való érzéseinket. Gyertyagyújtás meditációhoz, fürdéshez, randevúzáshoz vagy bármilyen más szándékhoz, kedvelt gyakorlat a hangulat megteremtésére bárhol a világon.

A virágos és gyógynövényes aromák, mint a muskátli, levendula, borsmenta, aromaterápiás gyertyák égetésével bizonyítottan kezelheti a pszichés és élettani rendellenességeket. Különösen népszerűek a depresszió és a szorongás elleni gyertyák. Az illatos gyertyák megnyugvást kelthetnek, és segíthetnek enyhíteni a stressz tüneteit, mivel csökkentik a kortizolszintet. Egyes gyertyákat kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy aktiválják az agyban lévő vegyi anyagokat, például a szerotonint és a dopamint, hogy támogassák a pozitív hangulatot.