A gumis lepedő, mint alvásunk főszereplője

A kiegyensúlyozottság a hálószobában kezdődik. Megalapozója a minőségi, puha ágyneműhuzat, a jó lepedő, a megfelelő ágy és matrac. A gumis lepedők remek tulajdonságai miatt olyan népszerűek. Nem gyűrődik fel az éjszaka folyamán, akkor sem, ha túl sokat forgolódunk és nyugtalanabban alszunk.

A gumis lepedő népszerűségének titka a praktikusság.

Gyerekek és felnőttek ágyára is kaphatóak, így mindenki számára tökéletesítheti az éjszakai alvást és a pihentető ébredést. Ezzel egyenesen arányosan pedig jobb lesz a teljesítmény, ami a gyerekeknél és a felnőtteknél is pozitívum az iskolában és a munkahelyeken is. Legnépszerűbb anyag a jersey gumis lepedő, melynek minőségi, puha kelméje mindenkit elandalít és megnyugtat, amint ágyba bújik. A jersey anyag készülhet pamutból, gyapjúból és kevert szálas pamut anyagból is. Mind jó minőségű, a lényeg, hogy minimum 80% természetes anyagot tartalmazzon.

Többnyire kevert szálas és 100% pamut gumis lepedőket lehet kapni, melyek mindegyike megbízható és minőségi anyagú lepedők. Fontos, hogy mellőzzük a szintetikus anyagokat, hiszen csak úgy lesz nyugodt az éjszakánk, ha bőrünk is nyugodt, nem viszket, nem pirosodik ki és nem izzad. A gumis lepedő tökéletesen rásimul az ágyra és a matracra. Gumírozott széleinek köszönhetően a matrac alá gyűrve nem mozdul el. Ez a gyerekeknél nagyon praktikus és jó dolog elsősorban.

Gumis lepedő

Gumis lepedő

Gumis lepedő méretek:

Különböző méretekben vásárolhatjuk meg őket, a gyerekágytól kezdve az egyszemélyes felnőtt ágyig, a hatalmas, 200×220 cm ágyakig. A legtöbbet eladott gumis lepedő 160×200 cm és a gumis lepedő 180×200 cm méretben, illetve népszerű még a 140×200 cm gumis lepedő is.
Fontos megjegyezni, ha a gumis lepedő mellett döntünk, hogy ne a matrac és az ágy méretéhez igazodjunk, hanem annak oldalaihoz 10-20 cm ráhagyásával számoljunk.

A gumis lepedő mérete mindig nagyobb legyen, mint a matrac mérete.

Ez nyilvánvalóan azért lényeges, mert a matrac alá kell igazítani a gumis részét a lepedőnek. Ha kisebb méretet választunk, akkor sokat fogunk miatta bosszankodni, mert fel fog csúszni, kényelmetlen lesz. Ne sajnáljunk egy kicsit nagyobb méretű gumis lepedőt venni.

A gumis lepedő megkönnyíti az életünket, ami a hálószobát és a háztartási feladatokat illeti.

Jól mosható, nem nyúlik ki, nem lyukad ki, nem ereszti a színét és a száradása miatt sem kell aggódni, mivel ugyanolyan gyorsan szárad, mint a hagyományos vászon lepedők.