Amit a tervezési szakértők mindig észrevesznek az otthonokban

Gondolkozott már azon, mi lenne egy tervező zsigeri reakciója, ha először betenné a lábát az Ön otthonába? Ugyanilyen kíváncsiak voltunk, ezért megkérdeztük a szakértőket, hogy milyen dizájnelemek szoktak kilógni egy új térbe látogatva. Mielőtt aggódna amiatt, hogy kritikus visszajelzéseket kap, vegye figyelembe, hogy sok tervező, akivel beszélgettünk, először a pozitívumokat vette észre!

„Mindig felfigyelek a konyhákra. A szekrényektől a munkalapokon át a világítótestekig, a vízvezetékekig és a vasalatokig mindent észreveszek. Azt hiszem ez azért van, mivel sok építőipari otthonban jártam az évek során, korábban ingatlanügynök voltam. Nagyon nagyra értékelem az egyedi szekrényeket, a gyönyörű csapokat, a hardvert és a jól megtervezett világítást.” — Kaari Sommer. „Mindig észreveszem azokat a dekorcikkeket, amelyek nem egy nagy dobozos üzletből származnak, hanem az évek során átgondoltan gondozták őket. Gondoljon utazásokról gyűjtött és családtagoktól örökölt tárgyakra, vagy furcsa használt bolti leletekre. Az ilyen dolgok valóban „érzést” adnak a házak, és átalakítják otthonná.” – Kelly Hartley, a Hartley Home belsőépítészeti stylistja és barkácsszakértője.

„Imádom, ha az emberek történeteket rejtenek a tereik mögött – egy vintage boltban talált művészet, az idők során növekedett szórakoztató kollekciók vagy a családjuktól örökölt funky székek. Mindig észreveszem, ha egy otthon bemutatóteremnek tűnik, vagyis illenek a bútorok és fémek, divatos cikkek vagy ugyanabból a márkából és stílusból származó darabok. Nincs is jobb, mint egy összeszedett megjelenés, hogy olyan otthont alkosson, amely igaz tükörképe önnek.” – Stephanie Perez, a Stephanie Perez Interiors alapítója és vezetője. „Az egyik első dolog, amit megteszek, amikor egy másik otthonban sétálok az az, hogy felnézek. Észreveszem, ha valakinek egyedi mennyezete van, akár festék, tapéta, érdekes díszlécek vagy egy vintage lámpatest miatt, ami megállít.