A halfogyasztás hatása

A hal köztudottan hihetetlenül egészséges étel, fogyasztása bizonyítottan jó hatással van az emberi szervezetre. Nem véletlen az sem, hogy sok, magát egyébként vegetáriánusnak valló ember úgy gondolja, a hústilalom nem vonatkozik a halra, így azt beleszövi az étrendjébe. A halban található Omega 3 olyan telítetlen esszenciális zsírsav, amely elengedhetetlen az egészségünk megőrzése szempontjából.

[wp_ad_camp_1]

Manapság egyre több helyen lehet már kapni Omega 3 tablettákat táplálék-kiegészítő formájában, amelyek valóban hasznosak, a legjobb azonban mégis az lenne, ha inkább beiktatnánk a halat az étrendünkbe. Ez az étel nemcsak Omega 3 zsírsavakban gazdag, tartalmaz ugyanis számos, zsírban, valamint vízben oldódó vitamint is. Az előbbi kategóriába tartozik például az A- és a D-vitaminok, amelyeknek óriási szerepük van a szabadgyökök semlegesítésében, illetve hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez is. A halban találhatóak tehát vízben oldódó vitaminok is, ilyen például a B1- és a B2-vitamin. A halfogyasztás továbbá azért is előnyös, mert ezeknek az állatoknak a húsában számos ásványi anyagot is találunk, ide tartozik többek között a szelén, a cink, a vas és a jód is.

Halfogyasztás

Halfogyasztás

Halat akkor is nyugodt szívvel ehetünk, ha éppen próbálunk megszabadulni a felesleges kilóinktól. A halfogyasztás energetizál magas fehérjetartalmának köszönhetően. Egy több mint másfél évtizede elvégzett kutatás szerint 52 százalékkal volt alacsonyabb a szívbetegségben elhunytak aránya azoknál, akik egy héten legalább egyszer fogyasztottak halat, azokhoz viszonyítva, akik csak havonta egyszer esznek ilyen ételt. A hal tehát kiemelten értékes táplálék, különösen egy olyan ország lakossága szempontjából, ahol az elhalálozások több mint ötven százaléka szív- és érrendszeri betegségekre vezethető vissza.