A Hawaii szigetek legszebb látnivalói

Ki ne hallott volna már Hawaiiról, és ki ne szeretne ellátogatni oda élete során legalább egyszer? A gyönyörű sziget mondhatni minden nyaralni vágyó álma. A közkedvelt nyaralóhely valóban rengeteg gyönyörű tájat és látnivalót tartogat minden látogató számára.

[wp_ad_camp_1]

Lássuk hát, melyek azon helyek, melyeket feltétlenül látnunk kell, ha sikerült odautaznunk! Hawaii látványosságai között szép számban találhatunk hegyeket, sziklás területeket, strandokat és még vulkánokat is. A Hawaii szigetek több szigete, a Kauai, a Maui, a Big Island és az Oahu is számos ilyen látnivalót tartogat a számunkra. Így nehéz is lenne megmondani, hogy melyik szigeten lehet részünk a legszebb és legjobb élményekben. Oahu szigetén található a Lanikai Beach, mely valóban kiérdemli a helyét Hawaii fő látnivalói között. Azon felül, hogy a helyiek szerint is ez a legjobb hely a fürdőzéshez, olyan tevékenységeket is végezhetünk itt, mint a kajakozás, a kenuzás vagy éppen a szörfözés. Nem hiába jelenti már az elnevezése is azt, hogy „mennyei tenger”. Na de persze máshol is csodás strandokat tekinthetünk meg. Ki ne lenne kíváncsi például a Lost c. sorozat helyszínéül is szolgáló Mokulia Beachre, ahol mindenki számára a szörfözésen van a hangsúly? Különleges élmények várják a turistákat Kauai szigetén is, a Ke’e Beachen. A méltán népszerű tengerparton a szárazföldön és a víz alatt is van mit megnézni.

Hawaii

Hawaii

Bár a legtöbben a fürdés és a strandolás miatt mennek Hawaiira, nemcsak a strandokat érdemes megnézni, ha ott vagyunk. Ki ne lenne kíváncsi például a világ egyik legnagyobb ma is működő vulkánjára? A Mount Kilauea 1983 óta folyamatosan produkál kitöréseket, és ennek a veszélyessége egy cseppet sem hátráltatja a kíváncsiskodókat. Valóban felejthetetlen élményt jelenthet látni, ahogy a forró láva végigfolyik a hegy oldalán. A Na Pali sziklái talán nem ennyire érdekesek, de mégis fenséges látványt nyújtanak a turisták számára. Lávát itt nem láthatunk, de a dombokkal, hegyekkel, sziklákkal barázdált földterületet is vulkán hozta létre. Hawaii persze egyéb vulkánokban is bővelkedik. Ilyen például a Mauna Kea, mely a legmagasabbként közel 4 km tengerszint feletti magassággal rendelkezik. Nem hiába találhatók itt a világ legnagyobb teleszkópjai is, hiszen innen az égboltra is egy teljesen új rálátás nyílik. Hawaiiban járva nem szabad kihagyni a világ legmagasabb tengerparti sziklái közé tartozó Molokai parti sziklákat sem, melyek helyenként több mint egy kilométer magassággal is bírnak. Ahogy kihagyhatatlan a Kauai szigetén található fenséges Wailua-vízesés is, mely alatti fürdés nyilván mindenki számára felejthetetlen élmény lesz. Látogassunk hát el mihamarabb Hawaiiba, ha tehetjük! Hiszen ez az élmény valóban életre szóló lesz. Láthatjuk, hogy nem hiába vált a filmek kedvenc nyaralóhelyéül sem az a fenséges szigetcsoport.