A ház túlmelegedését a túl sok szigetelés is okozhatja

Minden háznak rendelkeznie kell valamilyen szigeteléssel, hogy megakadályozza a hőveszteséget és megakadályozza a túlzott hőnövekedést nyáron. Nem csak a költségekről szól, hanem az energiahatékonyságról és a környezetről is.

[wp_ad_camp_1]

Tovább a cikkre! Mivel a legtöbb ingatlan hőfogyasztásának körülbelül egynegyedét elveszíti a tetőn keresztül, a padlás szigetelése jó lesz kezdetnek. De megtörténhet, hogy a túl sok szigetelés okozza a ház túlmelegedését? Ha egy újabb ingatlanban él, akkor a válasz reális: telepítheti a kívánt szigetelést. Ha új épületet vásárol, akkor valószínű, hogy a szigetelés már pont megfelelő. Mindaddig, amíg megfelelően szellőzteti az ingatlanát, annyi szigetelést telepíthet amennyit csak szeretne. Akkor kezdődnek a gondok, ha túl sok a szigetelés, és nem megfelelő a szellőztetés. Ez okozhatja leginkább a túlmelegedést. A padlás szigetelésével kapcsolatos trükk az, hogy egyensúlyozza a meglévő szigetelés mennyiségét a nedvesség elkerüléséhez szükséges szellőzés mennyiségével. Mindaddig, amíg megfelelő egyensúly van, rendben lesz minden és nem lesz túlmelegedés. Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy reálisan nincs is igazából elegendő hely a „túl sok” szigetelés telepítéséhez.

Szigetelés

Szigetelés

A jó minőségű szigetelésnek évtizedekig el kell tartania, és a fűtési számlákon is látszik majd a megtakarítás. Tekintettel a szigetelés viszonylag alacsony költségére és egyszerű telepítésére, ennek az elsőnek lépésnek kell lennie, ha otthonát hőhatékonyabbá kívánja tenni. Télen a szigetelés akadályozza meg a meleg levegő túlzott eltávozását a házából. Minél hatékonyabb az akadály, annál több hőt tart fenn. Nyáron a szigetelés ellenkezőleg jár el. Megakadályozza a meleg levegő bejutását, miközben otthonát hűvössé teszi. Éppen ezért bátran szigetelje otthonát, viszont a megfelelő szellőztetés elengedhetetlen ahhoz, hogy ne melegedjen túl az otthona.