A horoszkóp eredete

Az asztrológia hozzávetőlegesen hét-nyolc ezer éves, ez az emberiség egyik legrégibb, legősibb tudománya. A horoszkóp egy asztrológiai tábla, vagy diagram, ami a Nap, a Hold és a bolygók álláspontját mutatja be. A horoszkóp szó a görög „hõra” (idő) és „scopos” (megfigyelő) szavakból ered.

[wp_ad_camp_1]

Az asztrológia, és maga a horoszkóp is a görögökkel kezdődött több ezer éve. Az a meggyőződésük alakult ki, hogy a Nap és a bolygók állása hatással lehet az emberek életére, és arra hogy mi történik majd velük a távoli jövőben. Aztán később Kr.e. 500-ban Platón filozófus használta és tanulmányozta az asztrológiát. Kr.e. 300-ban különösen népszerűvé vált Egyiptomban is, majd a középkorban kezdett elhalványulni és feledésbe merülni ez a tudomány, amikor a kereszténység dominált. 1600-ban egy William Lilly nevű asztrológus átnevezte a tudományt „Keresztény Asztrológiára” hogy elkerülje a keresztények haragját, és hogy elfogadhatóbbá tegye a tudományt. Ez volt az áttörés az asztrológia és a mai horoszkóp népszerűsítésében.

Horoszkóp

Horoszkóp

Ahogy a következő századokban fejlődött a tudomány és az orvoslás, olyan törvényeket hoztak létre, amik illegálissá tették a jóslást. Az asztrológiába vetett hit viszont soha nem ment ki igazán a divatból. Napjainkban az asztrológia és a horoszkóp használata népszerűbb, mint valaha. Manapság a horoszkóp olvasása mindennapi szokássá vált világszerte. Sokan viszont megkérdőjelezik, hogy ez egyáltalán igazi tudomány e. Ezek az emberek nem tudják, hogy a horoszkóp mögött komoly matematikai számítások állnak, amikkel kiszámítják a bolygók pozícióját. A horoszkóp a hatásokat személyre szabottan próbálja meg értékelni, aszerint, hogy egy embernek milyen adottságai vannak, majd egy összegzéssel az olvasó elé tárja kilátásait a jövőre nézve.