Előzze meg a konyhai dugulásokat!

A konyhában történő lefolyó dugulások hátterében elsősorban a felelőtlenség áll. Nap, mint nap ugyanis felelőtlenül öntünk a lefolyóba olyan folyadékot, amely duguláshoz vezet.  Persze abban a helyzetben sokkal kényelmesebbnek és egyszerűbbnek tűnik, ha mindössze leöntjük az ételmaradékokkal teli mosogató vizet a mosdóba.  Ilyenkor nem is sejtjük, hogy milyen problémák adódhatnak ebből később.

[wp_ad_camp_1]

A konyhai dugulások megelőzése érdekében legyen tehát nagyon elővigyázatos. Ne várja meg, míg megtörténik a szagok és a különböző színű, állagú folyadékok visszaáramlása a lefolyóból. Már otthoni, egyszerű praktikákkal és nem nagy összegbe kerülő konyhán megtalált alapanyagokból jó kis tisztítószert tud előállítani. Kiváló és olcsó módszer az ecetes, szódás forró víz, mely jól lemarja a csövek faláról a lerakódásokat.  Nem kerül nagy kiadásba, sem utánajárásba, néhány perc alatt könnyen elvégezhető. Sokszor elegünk van már a drága és agyon reklámozott lefolyótisztítókból, melyről úgy gondoljuk egy idő után, hogy nem is azt kaptuk, amire vártunk. Ezért próbálkozzon az egyszerűbb és bevált módszerekkel, amelyek ráadásul nem is tartalmaznak káros anyagokat. Tévesen gondoljuk azonban azt, hogy csak az ételmaradékok okoznak gondot. Oda kell figyelnünk arra is, hogy a zsíros edényeket hogyan és hol mossuk el. A zsír szintén jól megtapad és lerakódik a lefolyócsőben, amelynek jó vastagon való lerakódása az ételmaradékokkal együtt jó kis galibát tud okozni.

Konyhai dugulás

Konyhai dugulás

Amennyiben azonban úgy látja, hogy szerelő bevonására lesz szükség, akkor ne halogassa a hívását. A szakképzett és tapasztalt duguláselhárítók jól tudják, hogy mi a teendő e nem könnyű helyzetben. Megfelelő eszközeivel, szaktudásával rövid időn belül megoldja a problémát, és ismét folytatódhat minden a régi kerékvágásban.