A kések élezésének legjobb eszközei

Az alábbiakban megtalálja az összes felszerelést, amelyre kulináris csapatunk támaszkodik, hogy késeink élesek legyenek. Egyesek használatához több készség szükséges, mint másokhoz. Mindegyik elősegíti a kései megőrzését és az ujjak biztonságát, miközben a recepteken dolgozik.

[wp_ad_camp_1]

Általánosságban elmondható, hogy nem javasoljuk az elektromos késélezőket, mert legtöbbjük hajlamos túl sok fémet lehúzni a pengéiről. De van egy elektromos élező, amelyet bátran támogatunk: a Ken Onion élező a Worksharp-tól. Ez a modell különféle szemcseméretű (durva és nagyon finom) szalagok sorozatát kínálja, amelyek lehetővé teszik, hogy mindent elvégezzen a nagy késjavítástól a kis befejező munkákig. A Ken Onion azt is lehetővé teszi, hogy kiválassza a penge geometriájának típusát bármilyen élesített munkagéphez, és szögvezetővel rendelkezik, hogy az éle a megfelelő szögben legyen élesítve. Így bármelyik élprofillal együtt dolgozhat, akár szimmetrikus vagy aszimmetrikus is lehet, és minden alkalommal következetesen élesíti azt, anélkül, hogy az izom memóriájára kellene támaszkodnia. Még jobb: A szöglehetőségek miatt az élező mindenféle pengéhez használható, beleértve a fejszefejeket, a kaszaéleket és a zsebkéseket is.

A kések élesítésének legjobb módja a fűrészkő használata. A fűrészkő használata sokkal megfizethetőbb, mint a kések professzionális élezésre való kiküldése, és a legtöbb elektromos élezővel ellentétben a fűrészkő használata sokkal kevesebb fémet borotvál le az értékes késekről. A kövek (vagy vízkövek) különböző szemcseméretűek, de javasoljuk, hogy vegyen fel egy közepes és finom szemcsés követ, ami több mint elegendő ahhoz, hogy kései nagyon élesek maradjanak. A használatuk megtanulása kis időt és gyakorlást igényel.