A kismedencei gyulladás felnőtt korban

A kismedencei gyulladás elsődleges oka mindig bakteriális fertőzés. Míg a hüvely normál flórája főként baktériumokból és néhány gombából áll néhány centiméter távolságra, az egészséges belső nemi szervek általában sterilek.

[wp_ad_camp_1]

A kismedencei gyulladás felnőtt korban is kezelhető, ezért keresse fel a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalt, hiszen itt minden információt megtalál.  A bizonyos nemi úton terjedő betegségeket, elsősorban a gonorrhoea és a chlamydia baktériumok kórokozói áthatolhatnak a méhnyakon, és növekvő fertőzést okozhatnak. A normál hüvelyflóra baktériumtagjai egy méhen belüli eszköz behelyezésével vagy eltávolításával, abortusz és szülés során, vagy egyébként egy intrauterin eszköz szálán keresztül juthatnak el a medencei szervekbe. Míg szexuális úton terjedő betegségek esetén a csatorna tágulása jellemző, a szülés és a műszerek által okozott fertőzések, vagy bizonyos esetekben az intrauterin eszközök közelében előforduló fertőzések tipikusan limfogének és a csatorna útján terjednek.

A méhnyak nyálkája egyes körülmények között antibakteriális hatással rendelkezik, amely megakadályozza a baktériumok behatolását a steril méhüregbe. A betegség lefolyása alapján a klasszikus medencei gyulladásos betegség megkülönböztethető: van egy akut gyulladás, amelyet súlyos alhasi fájdalom, túlzott hüvelyi ürítés, teltségérzet vagy puffadás, húgyhólyag-görcsös vizelés okoz, vagy egyes esetekben fájdalom sugárzik a végtagokig és a derékig és magas lázzal is járhat. Ez az akut fertőzés egy korábban megsérült fallop-cső fertőzése miatt alakul ki; mindig polimikrobiális betegség, azaz a fertőzést különböző baktériumok okozzák. A kezelés nagy dózisú antibiotikumok kombinációjából áll, amelyeket hosszabb ideig (legalább 14 napig) alkalmaznak. Bővebb információkért bátran keresse fel a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalt.