A kölcsönösen előnyös szállítói kapcsolatok egy vállalatnál

A szállítókkal kapcsolatosan fontos szerepe van, hogy szállítóival kapcsolatosan magas követelményeket állítson fel egy vállalat. Ennek egyik oka nem más, mint, hogy egy társaság minőségi termékek előállítására szakosodott és ehhez megfelelő minőségű alapanyagok is szükségesek.

[wp_ad_camp_1]

Azzal, hogy a társaság nem szerződik le akármelyik beszállítóval egyfajta minősítést ad azokról, kikkel partneri viszonyban van. Így mondhatjuk, hogy a szállítók számára is előnyös egy társasággal együtt dolgozni, hisz az egyet jelent a minőségi alapanyagok elismerésével. A beszerzéssel kapcsolatosan a következő sztenderdekkel kell hogy rendelkezzen egy vállaalt. Szabályozzák azokat a folyamatokat, melyek biztosítják, hogy a beszerzett termékek és szolgáltatások megfeleljenek a követelményeknek. A szállítóra, az alvállalkozóra és a beszerzett termékre alkalmazandó szabályozás figyelembe veszi, hogy a beszerzett termék, szolgáltatás milyen hatással van a végtermék minőségére, a környezeti teljesítésre, és a környezetünk védelmére.

Minden szállító és alvállalkozó értékelésre kerül a szervezet részéről. Ennek célja, hogy a megfelelő partnert válasszák ki beszerzéseikhez. Amennyiben egyik partnerükről kiderül, hogy már nem nyújtja azt a minőségű szolgáltatást a szervezet számára, mint az a korábbiakban megszokott volt, akkor a társaság megteszi a szükséges lépéseket ennek a problémának a kezelésére – tárgyalás a problémákról, vagy rosszabb esetben megválás a partnertől.