A konyhai lefolyócső eldugulásának leggyakoribb okai

Kevés annál kellemetlenebb dolog van, mint amikor mosogatás után a szennyvíz nem akar lefolyni. Ha kihúzza a dugót, azonban a víz ahelyett, hogy lefolyna, csak körbe-körbe kavarog, az biztos jele annak, hogy dugulás következett be.

[wp_ad_camp_1]

Duguláselhárítás – Alapvetően dugulás szempontjából a legnagyobb veszélynek a WC van kitéve, azonban a konyhai lefolyó is meglehetősen gyakran dugul el, különösen abban az esetben, ha ritkán van tisztítva. Sajnos sokan nem ügyelnek eléggé arra, hogy a különféle ételmaradékok ne kerüljenek a lefolyóba. Az sem ritka, hogy a háziasszony oda mossa a kezét, amiről különféle ételmaradékok, panírdarabok kerülnek a lefolyóba. A zsírok és olajok szintén nagy veszélyt jelentenek a lefolyócsövekre, mivel ezek nem oldódnak, tehát megtapadnak a lefolyócső falán. A lefolyóba kerülő ételmaradékokkal az egyik legnagyobb probléma, hogy nem tudnak feloldódni, tehát, ha elakadnak, akkor szinte biztos, hogy hamarosan dugulás fog bekövetkezni. Nagy segítséget jelenthet, ha beszerez egy műanyag vagy fém szűrőt, vagy konyhamalacot.

Ha bekövetkezik a dugulás, akkor érdemes pumpát ragadni és megpróbálni a vákuum szívó hatása által megszüntetni a dugulást. A tisztító szereknek a megelőzésben van nagy szerepe, így dugulás esetén nem sok értelme van ezeket használni, már csak azért sem, mert az erős tisztítószerek roncsolhatják a lefolyócsöveket. Ha megbízható szakemberre van szüksége, akkor érdemes ellátogatni a wc-dugulaselharitas.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál. Továbbá a weboldalon bővebb információkat is találhat, például véleményeket a szerelők munkáiról. Látogasson el Ön is a wc-dugulaselharitas.hu weboldalra, ahol minden fontos dolgot megtalál egy helyen!