A könyvek iránti szerelem

Ha te is azok közé tartozol, akik képesek órákon keresztül elmerülni egy jó történetben, kizárva a külvilágot, esetleg a vonaton, buszon is olvasol, akkor valószínűleg tisztában vagy az olvasás némely előnyével. Ha nem, akkor az alábbiakban eláruljuk, milyen előnyökkel jár az, ha rendszeresen olvasol.

Könyv olvasásnak vannak bizonyos előnyei, ami miatt érdemes minél gyakrabban könyvet ragadni és elmerülni egy-egy jó történetben. Valószínűleg te is hallottad már a mondást, miszerint lassan járj, tovább élsz. Nos, mi ezt úgy módosítanánk, hogy olvass többet, tovább élsz! A Yale egyetem kutatói egy nagyszabású vizsgálat során arra a megállapításra jutottak, hogy a rendszeres olvasás akár két évvel is képes meghosszabbítani az olvasás szerelmeseinek életét. Azt viszont nem tudni pontosan, hogy a hosszabb élettartam, illetve az olvasás közt milyen kapcsolat van, az viszont biztos, hogy a rendszeres könyv olvasás nagyon jó hatással van az agyra és az agysejtekre. Ezt bizonyítja, hogy az olvasás hozzájárul a szellemi frissességhez, így az időskori demenciával szemben az egyik legjobb módszer a rendszeres olvasás.

Olvasni jellemzően a szórakozás miatt szokás, ugyanakkor az is komoly előny, hogy az olvasás stresszcsökkentő hatású. Azoknak, akik stresszes életmódot folytatnak, érdemes egy héten többször, de akár naponta sort keríteni egy legalább fél órás olvasásra. Célszerű stresszoldók szedése helyett is kipróbálni az olvasást. Legyen az történelmi, romantikus vagy kalandregény, egy jó könyv hozzájárul ahhoz, hogy jobban érezd magad és kiszakadj a mindennapi mókuskerékből. Ha épp nincs mit olvasnál, akkor érdemes ellátogatni a book24.hu webáruházba, ahol hatalmas kínálatból tudod kiválasztani a következő könyveket, amiket szívesen fogsz olvasni!